Zoutschade behandelen

Wanneer muren vocht uit de grond zuigen, nemen ze vaak ook de mineralen, sulfaten, nitraten en chloriden uit het grondwater mee op. Als het water dan uit de muur verdampt blijven de droge zouten achter. Omdat zout absorbeert, trekken je muren opnieuw vocht uit de atmosfeer aan waardoor ze steeds vochtig blijven. Gelukkig bestaat er een oplossing!

Wat is zoutschade?

Kristalliserende zouten in de muur trekken vocht aan uit de atmosfeer. Dat zorgt voor natte plekken. Wanneer die verdampen blijft er een poederachtig laagje op je muur zitten. Je kan dat wegvegen, maar door de absorberende eigenschappen van het zout zal de muur opnieuw vocht aantrekken. Dat noemen we hygroscopisch vocht.

Het spreekt voor zich dat poreuze materialen gevoeliger zijn voor nattigheid dan materialen met een hoge dichtheid, zoals kunststoffen. Zo is pleisterwerk erg delicaat.

Het vocht in de muur gaat er dan ook voor zorgen dat het pleisterwerk op termijn scheurt en wordt afgestoten. Zo ontstaat er zoutschade. Bovendien is die ook schadelijk voor de gezondheid. Het is dus heel belangrijk om de schade te voorkomen of zo snel mogelijk te bestrijden.

Het risico op zoutschade beperken?

Zoutschade als gevolg van hygroscopisch vocht komt bijna altijd voort uit opstijgend of capillair vocht. Als je het risico op zoutschade wil beperken moet je er dus in de eerste plaats voor zorgen dat je muur geen vocht uit de grond kan optrekken. Aquaproved beschikt over de nodige expertise om capillair vocht te voorkomen en te bestrijden door de muur onderaan te injecteren.

Maar ook als de schade geleden is zijn er gelukkig oplossingen om het vochtprobleem definitief te behandelen. Uiteraard moet er in de eerste plaats de juiste diagnose worden gesteld. Neem vrijblijvend contact met Aquaproved voor een professionele diagnose en een offerte voor een oplossing op maat.

Zoutschade behandelen met een SNC-membraam.

Omdat zoutschade doorgaans wordt veroorzaakt door de zoutkristallen in de onderliggende bakstenen is het niet voldoende om enkel het pleisterwerk te behandelen. Aquaproved verwijdert het pleisterwerk tot boven de zoutrand en brengt op de geïnfecteerde steen het gepantenteerde SNC-membraan van Remmers aan. Dat membraam is een ademende folie die de zouten in de muur isoleert.

Over die folie wordt meteen weer pleisterwerk aangebracht en na 2 à 3 maanden kan de muur opnieuw worden geverfd. Op die manier wordt zoutschade definitief behandeld. Uiteraard voeren we nadien nog een controle uit om zeker te zijn dat het probleem volledig verholpen is.

Heb je vragen over het behandelen van zoutschade, neem dan in ieder geval contact op met ons voor professioneel advies en een offerte voor een definitieve oplossing op maat.

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Controle van de
behandeling

4.

Behandeling in
Twee Fasen

LAATSTE NIEUWS

Problemen met de waterkering

Problemen met de waterkering

17 september 2019
De waterkering is een essentiële ingreep bij het bouwen van een huis. Ze zorgt ervoor dat er geen vocht...
Oorzaken van vochtproblemen

Oorzaken van vochtproblemen

30 augustus 2019
Heel veel woningen in België kampen met vochtproblemen in huis. Die kunnen verschillende oorzaken hebben. Door de oorzaak van...
Injecteren van muren

Injecteren van muren

25 juli 2019
In België heeft ongeveer 1 op 5 woningen last van vochtproblemen. Opstijgend vocht komt daarbij het vaakst voor. Maar...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.