Schimmel in huis

Schimmel in huis aanpakkenHeel wat woningen kampen met vochtproblemen die leiden tot schimmel in huis. Maar die schimmel rond het raam of op de muren is niet goed voor je huis en ook niet voor je gezondheid. Daarom wordt het probleem van vocht in huis best zo snel mogelijk aangepakt. Gelukkig zijn er oplossingen die vaak eenvoudig en haalbaar zijn zonder al te grote ingrepen.

 

 

 

Schimmel in huis: de oorzaken

De belangrijkste reden voor schimmel in huis is eenvoudig: er is te veel vocht in de ruimte en dat vocht wordt niet op tijd afgevoerd. Er zijn verschillende oorzaken die aan de basis kunnen liggen van dat teveel aan vocht in huis.

Vaak is het probleem te wijten aan condensatievocht. Dat komt vooral voor in ruimtes waar damp kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schimmel in de badkamer, keuken of wasplaats. Wanneer de ruimte onvoldoende verlucht is en het vocht dus niet snel genoeg weg kan krijg je aangedampte ramen en soms zelfs druppels aan het plafond. Daardoor kan er zich ook schimmel gaan vormen, meestal rond de ramen.

Komt de schimmel vooral voor onderaan op de muur dan heb je waarschijnlijk te maken met opstijgend vocht. Dat is het water uit de grondlaag dat omhoog wordt gezogen en in je muur achterblijft. Je zal dan eveneens een muffe geur waarnemen die blijft terugkomen, ook wanneer je de ruimte goed verlucht. Gelukkig zijn er oplossingen voor het verwijderen van schimmel in huis.

Oplossingen tegen schimmel in huis

Heb je schimmel in huis als gevolg van condensatievocht? Dan is goed verluchten de boodschap. Maar verluchten is meer dan het raam openzetten. Want wanneer de luchtvochtigheid buiten hoog is kan je het probleem misschien nog erger maken.

Met een decentraal ventilatiesysteem los je dit probleem zo op. Je zorgt er namelijk voor dat de vochtige lucht wordt weggezogen terwijl er verse lucht wordt aangevoerd, op maat van de ruimte waar de ventilatie werd geïnstalleerd.

Komt de schimmel onderaan de muur voor en gaat het probleem gepaard met loskomende plinten en beschadigd pleisterwerk? Dan kan je het vochtprobleem oplossen door je muren te laten injeceteren met een vochtwerende gel. Die gel creëert een vochtscherm die de oude vochtwering vervangt. Lees ook onze blog over hoe je schimmel kan vermijden.

De specialisten van Aquaproved voeren al deze ingrepen met de grootste precisie uit. Wil je daar meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag langs voor een gratis diagnose en stellen je een oplossing op maat voor.

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

De verborgen gevaren van vochtproblemen: hoe ze uw gezondheid kunnen beïnvloeden

16 maart 2023
Vochtproblemen kunnen ernstige schade aanrichten aan huizen en bedrijfsgebouwen, maar wist u dat ze ook een negatieve invloed kunnen...

Verschillende soorten vochtbestrijding en wanneer je ze inzet.

13 januari 2023
Heb je last van vocht in huis? Dan is dat een probleem waar je zo snel mogelijk iets aan...

Waar komt schimmel in huis voor en hoe behandel je het?

16 december 2022
Schimmels in huis zijn een veel voorkomend probleem bij woningen in Vlaanderen. Het zijn vervelende problemen die gevolgen kunnen...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.