Muur impregneren

Vochtproblemen in huis? Er bestaan duurzame oplossingen om voorgoed van vocht in huis verholpen te worden. Je kan je muur impregneren waarmee je een vochtscherm maakt en waardoor water niet langer kan doordringen. Meer weten? Aquaproved vertelt je er graag alles over.

Muur impregneren bij opstijgend vocht

muur impregneren

Eén van de meest voorkomende vochtproblemen bij woningen is opstijgend vocht. De muur komt in contact met de vochtige grondlaag en trekt via het metselwerk omhoog. Dat zorgt voor vochtige muren in huis met alle gevolgen van dien.

Pleisterwerk en plinten komen los, verf en behang raken beschadigd en er kunnen zelfs schimmelvlekken op de muur ontstaan die een negatieve impact op je gezondheid hebben. Bovendien krijg je een muffe geur in huis die pas verdwijnt wanneer de oorzaak van het probleem definitief werd aangepakt.

Gelukkig bestaan er oplossingen om je van je vochtige muren af te helpen. Zo kan Aquaproved vochtbestrijding je muur impregneren met een vochtwerend gel waardoor er een scherm ontstaat tussen de vochtige grondlaag en het opgaand metselwerk.

Wat is impregneren?

De oorzaak van problemen met opstijgend vocht ligt meestal bij een ontbrekende, slecht geplaatste op beschadigde waterkering onderin de muur. Wil je dit voorkomen dan moet er dus een nieuw vochtscherm worden aangebracht.

Gelukkig kan dat relatief eenvoudig door je muur te laten injecteren met een vochtwerende gel. Daarvoor verwijdert Aquaproved de beschadigde bepleistering en boort om de 8 à 10 cm gaatjes in de muur. Daarin wordt een gel aangebracht die zich tot diep in de muur verspreidt.

Hoe werkt het impregneren van muren?

Het vocht verdampt langzaam uit de gel waardoor er een nieuw vochtscherm achterblijft. Let op: het vochtscherm heeft enkele maanden nodig op volledig uit te drogen. Hoe lang dat precies is hangt uiteraard af van de dikte van de muur.

Kies je voor muur impregneren, dan doen wij nog een na-controle om er zeker van te zijn dat het vocht helemaal uit de muur is verdwenen. Op dat moment kan je je muur terug laten bepleisteren en ben je voorgoed verlost van het opstijgend vocht.

Wil je meer weten over de oplossingen die Aquaproved biedt om vochtproblemen aan te pakken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag langs voor een gratis diagnose en stellen je een professionele oplossing op maat voor.

Wat is de kostprijs voor het impregneren van muren?

Vertoont jouw huis sporen van opstijgend vocht en denk je eraan om je muur te laten impregneren? Neem dan zeker vandaag nog contact op met je specialist Aquaproved.

Het is zeer moeilijk om vooraf prijzen mee te geven. Daarom werken wij steeds met een gratis diagnose. Wij komen gratis en volledig vrijblijvend bij je langs om de situatie te bekijken. Enkel op deze manier kunnen wij jou een gedetailleerde offerte met advies op maat bezorgen.

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

Het ontstaan van vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

29 januari 2024
Koken, douchen en zelfs de was binnenshuis drogen, zijn alledaagse handelingen die de luchtvochtigheid in onze leefruimtes aanzienlijk kunnen...
vochtproblemen

Vochtproblemen in nieuwe gebouwen

20 juni 2023
Wanneer je denkt aan vochtproblemen in gebouwen, komt waarschijnlijk het beeld van oude, verwaarloosde structuren in je op. Echter,...
Wanneer kiezen voor muren injecteren

Vochtbestrijding kelder

20 april 2023
Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem waar veel huiseigenaren mee te maken krijgen. Vochtbestrijding in de kelder is...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.