Muur impregneren

Vochtproblemen in huis? Er bestaan duurzame oplossingen om voorgoed van vocht in huis verholpen te worden. Je kan je muur impregneren waarmee je een vochtscherm maakt en waardoor water niet langer kan doordringen. Meer weten? Aquaproved vertelt je er graag alles over.

Muur impregneren bij opstijgend vocht

muur impregneren

Eén van de meest voorkomende vochtproblemen bij woningen is opstijgend vocht. De muur komt in contact met de vochtige grondlaag en trekt via het metselwerk omhoog. Dat zorgt voor vochtige muren in huis met alle gevolgen van dien.

Pleisterwerk en plinten komen los, verf en behang raken beschadigd en er kunnen zelfs schimmelvlekken op de muur ontstaan die een negatieve impact op je gezondheid hebben. Bovendien krijg je een muffe geur in huis die pas verdwijnt wanneer de oorzaak van het probleem definitief werd aangepakt.

Gelukkig bestaan er oplossingen om je van je vochtige muren af te helpen. Zo kan Aquaproved vochtbestrijding je muur impregneren met een vochtwerend gel waardoor er een scherm ontstaat tussen de vochtige grondlaag en het opgaand metselwerk.

Wat is impregneren?

De oorzaak van problemen met opstijgend vocht ligt meestal bij een ontbrekende, slecht geplaatste op beschadigde waterkering onderin de muur. Wil je dit voorkomen dan moet er dus een nieuw vochtscherm worden aangebracht.

Gelukkig kan dat relatief eenvoudig door je muur te laten injecteren met een vochtwerende gel. Daarvoor verwijdert Aquaproved de beschadigde bepleistering en boort om de 8 à 10 cm gaatjes in de muur. Daarin wordt een gel aangebracht die zich tot diep in de muur verspreidt.

Hoe werkt het impregneren van muren?

Het vocht verdampt langzaam uit de gel waardoor er een nieuw vochtscherm achterblijft. Let op: het vochtscherm heeft enkele maanden nodig op volledig uit te drogen. Hoe lang dat precies is hangt uiteraard af van de dikte van de muur.

Kies je voor muur impregneren, dan doen wij nog een na-controle om er zeker van te zijn dat het vocht helemaal uit de muur is verdwenen. Op dat moment kan je je muur terug laten bepleisteren en ben je voorgoed verlost van het opstijgend vocht.

Wil je meer weten over de oplossingen die Aquaproved biedt om vochtproblemen aan te pakken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag langs voor een gratis diagnose en stellen je een professionele oplossing op maat voor.

Wat is de kostprijs voor het impregneren van muren?

Vertoont jouw huis sporen van opstijgend vocht en denk je eraan om je muur te laten impregneren? Neem dan zeker vandaag nog contact op met je specialist Aquaproved.

Het is zeer moeilijk om vooraf prijzen mee te geven. Daarom werken wij steeds met een gratis diagnose. Wij komen gratis en volledig vrijblijvend bij je langs om de situatie te bekijken. Enkel op deze manier kunnen wij jou een gedetailleerde offerte met advies op maat bezorgen.

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

Verschillende soorten vochtbestrijding en wanneer je ze inzet.

13 januari 2023
Heb je last van vocht in huis? Dan is dat een probleem waar je zo snel mogelijk iets aan...

Waar komt schimmel in huis voor en hoe behandel je het?

16 december 2022
Schimmels in huis zijn een veel voorkomend probleem bij woningen in Vlaanderen. Het zijn vervelende problemen die gevolgen kunnen...
slechte ventilatie is één van de vele oorzaken van vochtproblemen in huis

Ventileer efficiënt zonder warmteverlies

23 november 2022
Gezonde lucht in huis wordt steeds bij meer mensen een focus. Zo is het in openbare ruimtes al verplicht...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.