Muur impregneren

Muren impregnerenVochtproblemen in huis? Er bestaan duurzame oplossingen om voorgoed van vocht in huis verholpen te worden. Je kan je muur impregneren waarmee je een vochtscherm maakt en waardoor water niet langer kan doordringen. Meer weten? Aquaproved vertelt je er graag alles over.

 

 

 

Muur impregneren bij opstijgend vocht

Eén van de meest voorkomende vochtproblemen bij woningen is opstijgend vocht. De muur komt in contact met de vochtige grondlaag en trekt via het metselwerk omhoog. Dat zorgt voor vochtige muren in huis met alle gevolgen van dien.

Pleisterwerk en plinten komen los, verf en behang raken beschadigd en er kunnen zelfs schimmelvlekken op de muur ontstaan die een negatieve impact op je gezondheid hebben. Bovendien krijg je een muffe geur in huis die pas verdwijnt wanneer de oorzaak van het probleem definitief werd aangepakt.

Gelukkig bestaan er oplossingen om je van je vochtige muren af te helpen. Zo kan Aquaproved vochtbestrijding je muur impregneren met een vochtwerend gel waardoor er een scherm ontstaat tussen de vochtige grondlaag en het opgaand metselwerk.

Hoe werkt het?

De oorzaak van problemen met opstijgend vocht ligt meestal bij een ontbrekende, slecht geplaatste op beschadigde waterkering onderin de muur. Wil je dit voorkomen dan moet er dus een nieuw vochtscherm worden aangebracht.

Gelukkig kan dat relatief eenvoudig door je muur te laten impregneren met een vochtwerende gel. Daarvoor verwijdert Aquaproved de beschadigde bepleistering en boort om de 8 à 10 cm gaatjes in de muur. Daarin wordt een gel aangebracht die zich tot diep in de muur verspreidt.

Het vocht verdampt langzaam uit de gel waardoor er een nieuw vochtscherm achterblijft. Let op: het vochtscherm heeft enkele maanden nodig op volledig uit te drogen. Hoe lang dat precies is hangt uiteraard af van de dikte van de muur.

Kies je voor muur impregneren, dan doen wij nog een na-controle om er zeker van te zijn dat het vocht helemaal uit de muur is verdwenen. Op dat moment kan je je muur terug laten bepleisteren en ben je voorgoed verlost van het opstijgend vocht.

Wil je meer weten over de oplossingen die Aquaproved biedt om vochtproblemen aan te pakken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag langs voor een gratis diagnose en stellen je een professionele oplossing op maat voor.

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

Subsidies voor behandelen van vochtproblemen

Welke subsidies voor behandelen van vochtproblemen

25 maart 2020
Vochtproblemen in huis? Dan doe je er goed aan om die zo snel mogelijk te laten behandelen. Hoe sneller...
Vochtige buitenmuur behandelen

Hoe vochtige buitenmuur behandelen?

27 februari 2020
Vocht in huis is een probleem waar heel veel woningen mee te maken krijgen. Langs de binnenkant van het...
Vochtige binnenmuur behandelen

Hoe vochtige binnenmuur behandelen?

20 januari 2020
Last van vochtige muren in huis? Je bent niet alleen want heel veel woningen in België krijgen met dit...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.