Opstijgend vocht Mechelen

Heb je zoals tal van andere woningen ook te maken met opstijgend vocht Mechelen? Op tijd de juiste behandeling laten uitvoeren is heel belangrijk. Doe je dat niet, dan kan dat ernstige gevolgen hebben voor zowel je woning als voor je gezondheid.

Opstijgend vocht in Mechelen herkennen

Opstijgend vocht MechelenVocht in huis gaat heel vaak gepaard met een muffe geur in de woning. Het is maar één van de verschillende symptomen die kunnen wijzen op opstijgend vocht in Mechelen. Neem je die geur waar, dan kan dat dus wijzen op een vochtprobleem, zelfs al is er nog geen zichtbare schade.

Onze experten van Aquaproved in Mechelen doen daarom eerst een diagnose waarbij ze op zoek gaan naar zowel de zichtbare als de onzichtbare gevolgen van vocht. Onze gespecialiseerde meettoestellen sporen dat vocht snel en efficiënt op.

Je kan schade als gevolg van optrekkend vocht ook grotendeels zelf vaststellen door de bepleistering of het behangpapier dat onderaan de muur vochtplekken vertoont en zelfs loskomt van het metselwerk.

 

Opstijgend vocht Mechelen veroorzaakt vaak ook zwarte schimmelplekken op de muur. Die plekken zijn redelijk makkelijk af te wassen maar dat haalt eigenlijk niet heel veel uit want het vocht blijft steeds terugkomen. En dus verschijnen de schimmels iedere keer opnieuw.

Oorzaken en gevolgen van opstijgend vocht Mechelen

Optrekkend of capillair vocht geeft meestal problemen dankzij een ontbrekende, beschadigde of slecht geplaatste vochtwering onderaan de muur. Bij oudere huizen werd zo’n vochtwering niet altijd geplaatst, maar ook in nieuwe gebouwen gaat het wel eens fout.

Daardoor kan de muur het water omhoog zuigen uit de grondlaag en weer afgeven in de bepleistering. Dat wordt dan nat en raakt beschadigd. Verdampt het vocht niet snel genoeg dan zullen er ook schimmelplekken op de muur verschijnen.

Een huis met vochtige muren in Mechelen heeft niet alleen een muffe geur, ook de waarde van de woning daalt. En daarnaast zijn vocht en schimmels heel slecht voor de gezondheid van de bewoners. Ze kunnen leiden tot huidirritaties,  problemen met de ademhaling en in het slechtste geval zelfs allergieën ontwikkelen. Snel ingrijpen is dus de boodschap, al vanaf de eerste symptomen.

In de meeste gevallen brengt opstijgend vocht uiteindelijk ook zoutschade met zich mee. De zouten in het opgezogen water drogen uit in de muur en vormen zoutkristallen. Die kristallen hebben de eigenschap om ook het atmosferisch vocht op te nemen waardoor je muur constant nat zal blijven.

Opstijgend vocht Mechelen behandelen

Opstijgend vocht Mechelen is gelukkig definitief te behandelen. Onze specialisten voeren eerst een gratis diagnose uit waarbij we de omvang en de oorzaak van het vochtprobleem kunnen vaststellen. Vervolgens nemen we de bepleistering weg tot boven de vochtschade. Dat doen we over de volledige lengte van de muur.

Daarna maken we op regelmatige afstand gaatjes in de wand die we vervolgens onder druk injecteren met een speciaal daarvoor ontworpen gel. Wanneer de gel is opgedroogd laat die een vochtwerende film achter in je muur. Het kan echter wel tot enkele maanden duren vooraleer je muur perfect droog is. De droogtijd hangt af van de dikte van de muur.

Tenslotte voeren we nog een laatste controle uit zodat we er zeker van zijn dat de behandeling helemaal geslaagd is. Daarna kan de muur opnieuw met pleisterwerk worden afgewerkt.

Heeft jouw woning in Mechelen of omgeving last van optrekkend vocht? Onze specialisten bij Aquaproved komen bij je langs en stellen je een vrijblijvende vochtbestrijding op maat voor. Aarzel niet om snel contact met ons op te nemen.

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

Schimmel in de badkamer behandelen

Hoe schimmel in de badkamer behandelen?

29 april 2020
Onze badkamer houden we allemaal graag proper en hygiënisch. Maar tegelijk is deze ruimte één van de meest vochtgevoelige...
Subsidies voor behandelen van vochtproblemen

Welke subsidies voor behandelen van vochtproblemen

25 maart 2020
Vochtproblemen in huis? Dan doe je er goed aan om die zo snel mogelijk te laten behandelen. Hoe sneller...
Vochtige buitenmuur behandelen

Hoe vochtige buitenmuur behandelen?

27 februari 2020
Vocht in huis is een probleem waar heel veel woningen mee te maken krijgen. Langs de binnenkant van het...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.