Vochtbestrijding Aalst

Heel veel woningen in Aalst krijgen te maken met vochtproblemen. Dat merk je bijvoorbeeld aan de aangedampte ramen of de muffe geur in huis. Maar vocht in huis kan ook schadelijke gevolgen hebben, zowel voor de woning als voor de bewoners zelf. Vochtplekken, loskomend behang of pleisterwerk en schimmelplekken kunnen leiden tot irritaties en allergieën. Ook de waarde van je pand zal sterk dalen wanneer er vocht in huis is. Gelukkig kan het probleem definitief worden bestreden door Aquaproved. Kamp je met vochtproblemen en ben je op zoek naar een specialist in vochtbestrijding Aalst? Dan zijn wij jouw partner!

Op zoek naar vochtbestrijding in Aalst?

Vochtbestrijding GentVochtproblemen kunnen op verschillende manieren ontstaan. En voor iedere oorzaak bestaat er een andere techniek van vochtbestrijding. Een veel voorkomend probleem is condensatievocht. Dat kan je zien door de damp op de ramen, druppels aan het plafond en soms ook schimmelvorming rond de vensterbank.

Meestal komt dit voor in vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens of in het washok. Heeft jouw woning hiermee te maken? Je hebt op dat ogenblik nog niet zoveel vochtbestrijding in Aalst nodig. Zelf zorgen voor voldoende verluchting helpt het probleem vaak al van de baan.

 

Opstijgend vocht heeft meer gevolgen. Het metselwerk trekt het grondwater op in de muur waardoor plinten, behang en bepleistering los kunnen komen. Je herkent dit optrekkend vocht ook aan de zwarte schimmels die onderaan de muur ontstaan. De oorzaak is meestal te vinden bij een slecht geplaatste, beschadigde of zelfs ontbrekende vochtwering in de muur. Zeker bij huizen van meer dan 60 jaar oud ontbreekt dat wel eens. Maar ook in recente huizen komt het voor dat de vochtwerende folie slecht geplaatst of geperforeerd werd, met alle gevolgen van dien.

Vochtbestrijding voor opstijgend vocht (of capillair vocht) vraagt meer dan de muur herschilderen of opnieuw behangen. Onze Aquaproved specialisten in Aalst kunnen optrekkend vocht in jouw woning voorgoed een halt toeroepen.

Met gespecialiseerde meetapparatuur meten we de ernst en de omvang van het vochtprobleem. We halen de bepleistering tot boven de schade weg over de hele lengte van de muur. Dan maken we om de 8 à 10 cm een gaatje in de muur waardoor we onder druk een vochtwerende gel injecteren.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Andere vochtbestrijding in Aalst

Optrekkend vocht brengt nog iets anders met zich mee: zoutschade. De zoutkristallen uit het grondwater hechten zich vast aan het metselwerk. Wanneer het water verdampt blijven ze in de muur zitten. Omdat zout vocht opneemt trekken de kristallen de nattigheid uit de lucht aan en maken de muur weer vochtig.

Je kan zoutschade opmerken door loskomend behang en pleisterwerk, maar erg typisch is de poederachtige witte laag op de muur. Je kan die makkelijk wegvegen, maar het vocht komt steeds terug.

Wij pakken vochtbestrijding Aalst in dit geval aan door het bestaande pleisterwerk van de muur te verwijderen en een zoutwerend membraan tegen het metselwerk te bevestigen. De muur kan meteen weer bepleisterd worden. Het membraan isoleert de zouten in het metselwerk waardoor contact met de bepleistering onmogelijk wordt. Ook hier doen we natuurlijk een nacontrole op de vochtbestrijding.

Het is belangrijk om al bij de eerste symptomen van vocht in huis in te grijpen. Soms kan dat al door te verluchten of door een mechanische vochtafzuiging te installeren. Hoe sneller dit gebeurt, hoe kleiner de ingreep en hoe beter voor je woning en voor je portemonnee.

Jouw partner voor vochtbestrijding Aalst

Ben je op zoek naar vochtbestrijding in Aalst? Een vochtprobleem oplossen is werk voor specialisten. Dankzij onze knowhow en onze gespecialiseerde uitrusting kunnen we snel en oplossingsgericht werken. Alles begint bij de juiste vocht diagnose. Die voert Aquaproved gratis voor je uit in en rond Aalst. We detecteren de oorzaak, stellen de zichtbare en onzichtbare schade vast met onze toestellen en stellen je een oplossing op maat voor.

Of je huis in Aalst nu last heeft van optrekkend vocht of als gevolg daarvan symptomen van zoutschade vertoont, onze specialisten in vochtbestrijding staan je bij met raad en daad. Samen zorgen we ervoor dat het probleem definitief verholpen wordt. Dat is goed voor je woning en voor je gezondheid. Je zal merken dat je woonkwaliteit er stevig op vooruit zal gaan.

Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek, een eerste diagnose of voor professioneel advies. Voor vochtbestrijding Aalst ben je bij Aquaproved aan het juiste adres.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Regio AalstGentSint-NiklaasDendermonde – Mechelen

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

Vochtbestrijding kelder

20 april 2023
Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem waar veel huiseigenaren mee te maken krijgen. Het kan niet alleen zorgen...

De Beste Manieren voor Vochtbestrijding

20 april 2023
Vochtproblemen in uw woning kunnen leiden tot talloze problemen en ongemakken. Van gezondheidsproblemen en schade aan uw woning tot...

De verborgen gevaren van vochtproblemen: hoe ze uw gezondheid kunnen beïnvloeden

16 maart 2023
Vochtproblemen kunnen ernstige schade aanrichten aan huizen en bedrijfsgebouwen, maar wist u dat ze ook een negatieve invloed kunnen...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.