Vochtbestrijding premies

Vochtbestrijding premies

3 december 2020

Wanneer je te maken krijgt met vocht in huis moet je beroep doen op een specialist om het probleem aan te pakken. Gelukkig kan Aquaproved vocht definitief verhelpen. En het extra goede nieuws is dat er verschillende vochtbestrijding premies bestaan om de kosten te drukken. We geven je graag een overzicht.

Vochtbestrijding premies: een overzicht

Op welke vochtbestrijding premies jij recht hebt hangt af van verschillende factoren. Meestal moet je de woning zelf bewonen als eigenaar, of ze vanuit jouw eigendom verhuren aan derden. Dat kan een natuurlijk persoon zijn of een sociaal verhuurbureau waar je voor minstens 9 jaar aan verhuurt. Er bestaan premies op Vlaams niveau, maar ook steden en gemeenten kunnen lokale subsidie toekennen voor het oplossen van vochtproblemen.

Toch wordt niet voor elk vochtprobleem een premie voorzien. Enkel deze werken komen in aanmerking:

  • Muren behandelen tegen optrekkend vocht.
  • Ondergrondse muren beschermen tegen insijpelend vocht.
  • Ingrepen om schimmelaanslag te voorkomen.
  • Houten draagvloeren beschermen tegen zwammen en insecten.
  • Bescherming tegen slagregens, zoals het aanbrengen van natte of droge kalkbepleistering tegen een muur.

De bekendste premie voor vochtbestrijding is de Vlaamse renovatiepremie. Die is er niet alleen voor algemene renovatiewerken, ook bij het bestrijden van vochtproblemen komt de Vlaamse Overheid tussen. Hoeveel subsidie je krijgt hangt af van je inkomen en van de leeftijd van de woning waarvoor de premie werd aangevraagd. Heb je nog andere eigendommen? Ook dat heeft een invloed op het premie-bedrag.

Wil je hier aanspraak op maken moet je hoe dan ook een factuur kunnen voorleggen voor de werken die werden uitgevoerd door een erkende aannemer, zoals Aquaproved. Wie aan alle voorwaarden voldoet kan van de overheid 20 tot 30 procent van de gemaakte kosten terugbetaald krijgen.

Lokale premies voor vochtbestrijding

Als specialist in vochtbestrijding pakt Aquaproved zowat elk vochtprobleem aan. Eén van de meest voorkomende vochtproblemen is optrekkend vocht, met zoutschade tot gevolg. Om dit probleem te verhelpen brengen we een nieuw vochtscherm aan door een vochtwerende crème te injecteren in de muur. Deze werken komen uiteraard in aanmerking voor de vochtbestrijding premies van de Vlaamse Overheid.

Maar daarbij aansluitend bieden sommige steden en gemeentes zelf extra gemeentelijke premies aan voor renovatiewerken aan woningen, vaak inclusief behandeling van vochtproblemen. Om te weten of jij in aanmerking komt voor deze extra premie neem je best contact op met het betrokken gemeenteloket.

Tot 31 mei 2019 was er een overgangsperiode van kracht die verbouwers toeliet om voor geplande verbouwingswerken nog een verbeteringspremie aan te vragen. Sinds 1 juni 2019 kan je bij het agentschap Wonen-Vlaanderen terecht voor de vervangende overkoepelende renovatiepremie of voor de aanpassingspremie.

Voor alle vragen over vochtbestrijding in huis kan je terecht bij Aquaproved. Wij komen graag bij je langs voor een gratis diagnose en stellen je een oplossing op maat voor. Contacteer ons vandaag nog!

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.