Opstijgend vocht Vlaams-Brabant

Steeds meer woningen en andere gebouwen in Vlaams-Brabant krijgen te maken met vocht in huis. Daarbij is vooral opstijgend vocht een groot probleem want dit kan zowel aan je woning als aan je gezondheid grote schade toebrengen. Gelukkig kan je opstijgend vocht definitief behandelen. Aquaproved bestrijdt opstijgend vocht Vlaams-Brabant snel en efficiënt waardoor je voorgoed van het probleem bent verlost.

Hoe merk je opstijgend vocht Vlaams-Brabant op?

Opstijgend vocht Vlaams-BrabantDe meest typische symptomen van opstijgend vocht zijn de muffe geur in huis, de zwarte schimmelvorming op de muren en het loskomend behang of pleisterwerk. Zelfs wanneer je de ruimte voldoende verlucht zullen de geur, de natte plekken of de schimmels niet verdwijnen.

De reden is dat het vocht hier niet in de atmosfeer zit, maar wel door de muur omhoog wordt gezogen vanuit het grondwater. Bij moderne huizen is er in principe steeds een waterkering voorzien, maar bij oudere huizen ontbreekt die wel eens.

 

En zelfs bij nieuwe gebouwen kan die beschadigd raken of werd ze slecht geplaatst, met vochtige muren tot gevolg. Bovendien is dat niet alleen schadelijk voor het gebouw, ook je gezondheid lijdt hieronder. Je kan opstijgend vocht Vlaams-Brabant dus best snel aanpakken vooraleer er ademhalingsmoeilijkheden en zelfs allergieën ontstaan.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Aquaproved helpt je verder

Vandaag kunnen we opstijgend vocht Vlaams-Brabant snel en efficiënt een halt toe roepen door de muren te injecteren met een vochtwerende crème. Daarbij start Aquaproved steeds met een gratis diagnose van het vochtprobleem zodat we de juiste behandeling kunnen bepalen. Ieder vochtprobleem is anders dus pas na die diagnose stellen we je een oplossing op maat voor.

Onze gespecialiseerde meetapparatuur kan de zichtbare én onzichtbare schade in kaart brengen. Wanneer we de oorzaak en de omvang van het probleem kennen, verwijderen we de bepleistering van de aangetaste muur tot ongeveer 50 cm boven de beschadiging.

Dan maken we om de acht à tien cm gaatjes over de hele lengte van de te behandelen muur. Daarin wordt een vochtwerende crème geïnjecteerd die zich verspreidt over de onderkant van de muur. Vervolgens kan het vocht uit de crème verdampen, worden de poriën gevuld en ontstaat er een nieuw vochtscherm. Hoe dikker de muur, hoe langer de droogtijd.

Eens uitgedroogd doen we nog een gratis controle van de behandeling om zeker te zijn dat de crème een goed werkend nieuw vochtscherm heeft gevormd. En tenslotte werken we de muur weer helemaal voor je af.

Ben je op zoek naar een specialist in het bestrijden van opstijgend vocht Vlaams-Brabant? Neem vandaag nog contact op met Aquaproved via onderstaand contactformulier voor een gratis en professionele diagnose.

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – Gent – Sint-Niklaas – Dendermonde – Mechelen

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

Verschillende soorten vochtbestrijding en wanneer je ze inzet.

13 januari 2023
Heb je last van vocht in huis? Dan is dat een probleem waar je zo snel mogelijk iets aan...

Waar komt schimmel in huis voor en hoe behandel je het?

16 december 2022
Schimmels in huis zijn een veel voorkomend probleem bij woningen in Vlaanderen. Het zijn vervelende problemen die gevolgen kunnen...
slechte ventilatie is één van de vele oorzaken van vochtproblemen in huis

Ventileer efficiënt zonder warmteverlies

23 november 2022
Gezonde lucht in huis wordt steeds bij meer mensen een focus. Zo is het in openbare ruimtes al verplicht...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.