Opstijgend vocht Gent

Heb je zoals heel wat andere woningen te maken met opstijgend vocht Gent? Laat opstijgend vocht juist behandelen. Als je niet op tijd de juiste behandeling laat uitvoeren, dan kan dat ernstige gevolgen hebben, zowel voor je woning als voor je gezondheid.

Opstijgend vocht in Gent herkennen

Opstijgend vocht GentEr zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op opstijgend vocht in Gent. Vocht in huis gaat in de eerste plaats gepaard met een muffe geur. Wanneer je die waarneemt kan dat wijzen op een vochtprobleem, ook al is er nog geen zichtbare schade.

Daarom doen de experten van Aquaproved in Gent eerst een diagnose van het vochtprobleem waarbij ze zowel op zoek gaan naar de zichtbare als naar de onzichtbare schade. Dankzij onze gespecialiseerde meettoestellen kunnen we vocht snel en efficiënt opsporen.

 

Schade ten gevolge van optrekkend vocht kan je evenwel zelf vaststellen door bepleistering die onderaan de muur vochtplekken vertoont of zelfs loskomt van het metselwerk. Ook het behangpapier zal stilaan lossen.

Opstijgend vocht Gent kan ook zwarte schimmelplekken veroorzaken op de muur. Die kan je makkelijk afwassen, maar omdat het vocht steeds blijft terugkomen verschijnen de schimmels telkens opnieuw.

Oorzaken en gevolgen van opstijgend vocht Gent

Problemen met optrekkend of capillair vocht komen meestal voort van een ontbrekende, beschadigde op slecht geplaatste vochtwering onderaan in de muur. Zeker bij oude huizen werd zo’n vochtwering nog niet geplaatst. Maar ook in nieuwe gebouwen loopt er al eens iets fout.

Het gevolg is dat de muur het water uit de grondlaag omhoog trekt en terug afgeeft in het pleisterwerk. Daardoor wordt het nat en raakt het beschadigd. Als het vocht niet snel genoeg verdampt kunnen er ook schimmelplekken verschijnen.

Een huis in Gent met vochtige muren ruikt niet alleen muf, het daalt ook in waarde. Bovendien zijn vocht en schimmels nefast voor de gezondheid. Ze leiden tot huidirritaties, kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken en ontwikkelen soms allergieën bij de bewoners. Het is dus belangrijk om snel in te grijpen, al van bij de eerste signalen.

Tenslotte brengt opstijgend vocht in de meeste gevallen ook zoutschade met zich mee. Dat komt omdat de zouten in het opgestegen water kristalliseren in de muur. Dat zout heeft de eigenschap om ook het vocht uit de atmosfeer aan te trekken waardoor je muur permanent nat zal blijven.

Opstijgend vocht regio Gent behandelen

Gelukkig is opstijgend vocht Gent definitief te behandelen. Aquaproved voert eerst een gratis diagnose uit om de oorzaak en de omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Daarna verwijderen we de bepleistering tot boven de vochtschade over de hele lengte van de muur.

We boren om de 8 à 10 cm een gaatje en injecteren de wand met een speciale gel in. Eens die is opgedroogd blijft er een vochtwerende film in je muur achter. Let wel: het kan tot enkele maanden duren vooraleer je muur helemaal droog is. De droogtijd hangt af van de dikte van de muur.

Nadien doen we nog een extra controle om er zeker van te zijn dat de behandeling 100% geslaagd is. Pas op dat moment mag de muur opnieuw met pleisterwerk worden bezet.

Heeft je woning in Gent last van opstijgend vocht? De specialisten van Aquaproved komen gratis bij je langs en stellen je vrijblijvend een vochtbestrijding op maat voor. Aarzel niet om snel contact met ons op te nemen via onderstaand contactformulier.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – Gent – Sint-Niklaas – Dendermonde – Mechelen

Vlaams-Brabant

Regio Vlaams-Brabant

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

Het ontstaan van vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

29 januari 2024
Koken, douchen en zelfs de was binnenshuis drogen, zijn alledaagse handelingen die de luchtvochtigheid in onze leefruimtes aanzienlijk kunnen...
vochtproblemen

Vochtproblemen in nieuwe gebouwen

20 juni 2023
Wanneer je denkt aan vochtproblemen in gebouwen, komt waarschijnlijk het beeld van oude, verwaarloosde structuren in je op. Echter,...
Wanneer kiezen voor muren injecteren

Vochtbestrijding kelder

20 april 2023
Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem waar veel huiseigenaren mee te maken krijgen. Vochtbestrijding in de kelder is...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.