Muren injecteren

Vertonen je muren onderaan sporen van vochtige plekken en zwarte schimmels? Dat heb je misschien wel last van opstijgend vocht. Dat pak je best snel aan want de schade kan groot zijn, zowel voor je huis als voor je gezondheid. Gelukkig kan Aquaproved opstijgend vocht definitief bestrijden door je muren te injecteren met een vochtwerende gel.

Wat is opstijgend vocht?

Als de vochtwering in je huis gebreken vertoont en – zoals wel vaker in huizen van meer dan 30 jaar oud – versleten is of gewoon ontbreekt, dan kunnen je muren water optrekken uit de grondlaag. Dat opstijgend of capillair vocht zorgt ervoor dat onderaan op de muur schimmels ontstaan. Maar ook de bepleistering wordt aangetast en in je huis zal er een muffe geur hangen. Die schimmels kunnen je luchtwegen infecteren en in sommige gevallen zelfs tot ontstekingen of allergieën leiden.

Bovendien kan opstijgend vocht ook zoutschade veroorzaken. Eens het vocht verdampt blijven de zouten uit het grondwater namelijk in je muur zitten. Die trekken opnieuw vocht aan waardoor je muur steeds vochtig zal blijven…

Om de schade te beperken en het vocht definitief te bestrijden grijp je dus best snel in. Dankzij de specialisten van Aquaproved kan je het vocht voorgoed een halt toeroepen.

Muren injecteren tegen opstijgend vocht

Om opstijgend vocht te bestrijden is er eigenlijk maar één echte oplossing: je muur voorzien van een kwalitatief vochtscherm. Alles begint uiteraard met het stellen van de juiste diagnose. We komen daarvoor graag bij u langs om de ernst van het probleem en de oorzaak vast te stellen en bezorgen je een oplossing op maat.

Om het vochtscherm te plaatsen zullen we je muren injecteren met een vochtwerende gel. Daarvoor boren we om de 8 à 10 cm gaatjes op ongeveer een halve meter hoogte over de hele lengte van de muur. Daarin injecteren we met een compressor een vochtwerende gel en we maken de gaatjes weer dicht met PU-schuim en een waterdichte mortel. We zorgen er natuurlijk ook voor dat gaten en spleten in de muur worden dichtgemaakt, anders loop je het risico dat de gel weer uit de muur komt.

Wanneer de gel uitdroogt vult die alle poriën van de steen en de mortel waardoor er een waterdicht scherm ontstaat en optrekkend vocht geen kans meer krijgt. Let er wel op dat het zes tot twaalf maanden kan duren vooraleer de muur helemaal droog is. Pas als de muur droog is mag die opnieuw worden afgewerkt met bepleistering, verf of behangpapier. Een handige manier om de droogtijd in te schatten is de dikte van je muur door twee delen.  Een muur van 20 cm dik zal dus ongeveer 10 maanden moeten drogen.

Om er zeker van te zijn dat het vocht definitief uit je muur is voeren we nadien nog een controle uit. Zo garanderen we jou het beste resultaat!

Is het injecteren van muren voldoende effectief?

Of het nu gaat om een binnenmuur of een buitenmuur, het injecteren van muren is in beide gevallen een effectieve oplossing tegen optrekkend vocht. Tenminste wanneer het vochtscherm op de juiste manier werd aangebracht. Laat dit werk dus best over aan de experten van Aquaproved voor een gegarandeerd resultaat.

Als het optrekkend vocht echter ook zoutschade heeft veroorzaakt dan moeten we eveneens een hygroscopische vochtbestrijding uitvoeren. Daarmee kunnen we de zouten in je muur isoleren van het vocht uit de atmosfeer. Zonder die handeling zal je muur telkens weer vocht aantrekken en schade veroorzaken.

Onze mensen zijn gespecialiseerd in zowel capillaire vochtbestrijding als hygroscopische vochtbestrijding. We werken met professionele producten en materialen en laat niets aan het toeval over. Met onze gespecialiseerde meettoestellen zoeken we naar zichtbare en onzichtbare vochtschade in uw huis en zorgen we voor een oplossing of maat.

Toont je huis sporen van optrekkend vocht en denk je eraan om je muur te injecteren? Neem zeker contact op met Aquaproved. We komen bij je langs voor een gratis diagnose en bezorgen je een gedetailleerde offerte.

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Controle van de
behandeling

4.

Behandeling in
Twee Fasen

LAATSTE NIEUWS

Schimmel vermijden

Hoe schimmel vermijden?

24 juni 2019
Schimmel op de muur of rond de ramen kan schadelijk zijn voor je huis en voor je gezondheid. Je...
Vermijd condensatievocht met decentraal ventilatiesysteem

Vermijd condensatievocht met decentraal ventilatiesysteem

3 juni 2019
Heel wat woningen kampen met vocht in huis. Vaak vraagt de oorzaak een ingrijpende behandeling, zoals bij opstijgend vocht...
Vochtproblemen: hoe zit het met de verzekeringen?

Vochtproblemen: Hoe zit het met de verzekeringen?

12 maart 2019
Gaande van muffe geuren en schimmels, tot zelfs een verminderde stabiliteit: vochtproblemen kunnen heel wat schade aanbrengen aan je...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.