Muren injecteren

Vertonen jouw muren onderaan sporen van vochtige plekken en zwarte schimmels? Dan heb je misschien wel last van opstijgend vocht. In België heeft ongeveer 1 op 5 woningen last van vochtproblemen. Dat pak je best snel aan want de schade kan groot zijn, zowel voor jouw huis als voor jouw gezondheid. Gelukkig kan Aquaproved opstijgend vocht definitief bestrijden door je muren te injecteren met een vochtwerende gel. Meer weten? Aquaproved vertelt je er graag alles over.

Wat is opstijgend vocht?

Muren injecteren tegen opstijgend vocht

Als de vochtwering in jouw huis gebreken vertoont en, zoals wel vaker in huizen van meer dan 30 jaar oud, versleten is of gewoon ontbreekt, dan kunnen jouw muren water optrekken uit de grondlaag. Dat opstijgend vocht zorgt ervoor dat onderaan op de muur schimmels ontstaan. Maar ook de bepleistering wordt aangetast en in je huis zal er een muffe geur hangen. Die schimmels kunnen jouw luchtwegen infecteren en in sommige gevallen zelfs tot ontstekingen of allergieën leiden.

Bovendien kan optrekkend vocht ook zoutuitbloeiingen veroorzaken. Eens het vocht verdampt blijven de zouten uit het grondwater namelijk in de muur zitten. Die trekken opnieuw vocht aan waardoor jouw muur steeds vochtig zal blijven.

Om de schade te beperken en het vocht definitief te bestrijden grijp je dus best snel in. Dankzij de specialisten van Aquaproved kan je het vocht voorgoed een halt toeroepen.

Vocht in huis: symptomen

Over het algemeen worden vochtproblemen pas ontdekt wanneer er zichtbare schade is. Nochtans kan de onzichtbare schade al veel groter zijn. Een muffe geur in huis is een van de signalen van een mogelijk vochtprobleem. Je ziet misschien nog geen schade, maar de geur kan al een indicatie zijn. Merk je dat het bepleistering, vloer of plinten loskomen? Of merk je zwarte schimmelvlekken op jouw muur? Dat zijn zonder enige twijfel symptomen van opstijgend vocht

Waarom muren injecteren?

Muren laten injecteren door specialist

Om opstijgend vocht te bestrijden is er eigenlijk maar één echte oplossing: je muren injecteren zodat die wordt voorzien van een kwalitatief vochtscherm. Alles begint uiteraard met het stellen van de juiste diagnose.

We komen daarvoor graag bij je langs om de ernst van het probleem en de oorzaak vast te stellen en bezorgen je een oplossing op maat.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen 

Injecteren van muren: hoe werkt het?

Muurinjectie met gel

Om het vochtscherm te plaatsen zullen we jouw muren injecteren met een vochtwerende gel. Daarvoor boren we om de 8 à 10 cm gaatjes op enkele centimeters hoogte over de hele lengte van de muur. Daarin injecteren we onder lage druk het vochtwerend middel en we maken de gaatjes weer dicht met PU-schuim en een waterdichte mortel. We zorgen er natuurlijk ook voor dat gaten en spleten in de muur worden dichtgemaakt, anders loop je het risico dat de gel weer uit de muur komt.

Wanneer de gel uitdroogt vult die alle poriën van de steen en de mortel waardoor er een waterdicht scherm ontstaat en optrekkend vocht geen kans meer krijgt. Let er wel op dat het zes tot twaalf maanden kan duren vooraleer de muur helemaal droog is. Pas als de muur droog is mag die opnieuw worden afgewerkt met bepleistering, verf of behangpapier. Een handige manier om de droogtijd in te schatten is de dikte van je muur door twee delen.  Een muur van 20 cm dik zal dus ongeveer 10 maanden moeten drogen.

Om er zeker van te zijn dat het vocht definitief uit jouw muur is voeren we nadien nog een controle uit. Zo garanderen we jou het beste resultaat!

Zelf muren injecteren?

Of het nu gaat om een binnenmuur of een buitenmuur, een muurinjectie is in beide gevallen een effectieve oplossing tegen optrekkend vocht. Tenminste wanneer het vochtscherm op de juiste manier werd aangebracht. Laat injecteren over aan experten van Aquaproved voor een gegarandeerd resultaat.

Als het optrekkend vocht echter ook zoutuitbloeiing op het pleisterwerk heeft veroorzaakt, dan moeten we eveneens een hygroscopische vochtbestrijding uitvoeren. Daarmee kunnen we de zouten in jouw muur isoleren van het vocht uit de atmosfeer. Zonder die handeling zal de muur telkens weer vocht aantrekken en schade veroorzaken.

Onze mensen zijn gespecialiseerd in zowel capillaire vochtbestrijding als hygroscopische vochtbestrijding. We werken met professionele producten en materialen en laat niets aan het toeval over. Met onze gespecialiseerde meettoestellen zoeken we naar zichtbare en onzichtbare vochtschade in jouw woning en zorgen we voor een oplossing of maat.

Wat kost een muur injecteren?

Het is zeer moeilijk om vooraf prijzen mee te geven. Daarom werken wij steeds met een gratis diagnose. Wij komen gratis en volledig vrijblijvend bij je langs om de situatie te bekijken. Enkel op deze manier kunnen wij jou een gedetailleerde offerte met advies op maat bezorgen. Er zijn wel enkele algemene factoren die de prijs beïnvloeden. We geven de belangrijkste even mee:

  • Ten eerste bepaalt het type vochtprobleem welke oplossing op maat het meest aangewezen is. Om dit te bepalen is eerst een grondige diagnose nodig. Bij Aquaproved bieden we deze diagnose gratis aan.
  • Dan is er de omvang van de schade. Het aantal m² op te knappen schade bepaalt ook mee hoeveel je zal betalen. Hoe groter de te behandelen oppervlakte, hoe lager de prijs per m² meestal ligt. Maar als je de schade snel in de gaten hebt, zal de ingreep beperkter zijn en zal je ook minder betalen.
  • Als laatste heb je de dikte van de muur. Bij het injecteren van je muren, brengen wij een vochtwerende gel aan. Afhankelijk van de oppervlakte en dikte van de muur, wordt er meer gel gebruikt. Dat heeft natuurlijk ook invloed op de prijs.

Muren injecteren of onderkappen?

Bij een totaalrenovatie worden de muren zonder vochtscherm soms ook onderkapt. Dit is echter veel ingrijpender dan muren injecteren en niet aangewezen bij huizen die bewoond zijn omdat er meer risico op schade bestaat.

Injecteren langs binnen

Jouw muur injecteren met een vochtwerende gel is minder ingrijpend, gaat sneller, houdt de woning bewoonbaar en geeft hetzelfde definitieve resultaat. Vertoont jouw huis sporen van optrekkend vocht en denk je eraan om je muur te laten injecteren? Neem dan zeker contact op met Aquaproved.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Vaak gestelde vragen over het injecteren van muren

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – Gent – Sint-Niklaas – Dendermonde – Mechelen

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Relevante links

Betekenis vochtbestrijding

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Controle van de
behandeling

4.

Behandeling in
Twee Fasen

LAATSTE NIEUWS

vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

Het ontstaan van vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

29 januari 2024
Koken, douchen en zelfs de was binnenshuis drogen, zijn alledaagse handelingen die de luchtvochtigheid in onze leefruimtes aanzienlijk kunnen...
vochtproblemen

Vochtproblemen in nieuwe gebouwen

20 juni 2023
Wanneer je denkt aan vochtproblemen in gebouwen, komt waarschijnlijk het beeld van oude, verwaarloosde structuren in je op. Echter,...
Wanneer kiezen voor muren injecteren

Vochtbestrijding kelder

20 april 2023
Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem waar veel huiseigenaren mee te maken krijgen. Vochtbestrijding in de kelder is...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.