Vochtbestrijding Oost-Vlaanderen

Last van vocht in huis? Heel veel woningen krijgen te maken met vochtproblemen. Maar als de oorzaak goed wordt aangepakt dan kunnen de meeste problemen definitief worden verholpen. Reken daarom op de vochtbestrijding Oost-Vlaanderen van Aquaproved. Van gratis diagnose tot definitieve behandeling, wij zijn jouw specialist in vochtbestrijding.

Onze vochtbestrijding Oost-Vlaanderen

Vochtbestrijding Oost-VlaanderenEen muffe geur, damp aan de ramen, vochtige muren, loskomend behang of bepleistering, er zijn heel wat symptomen die kunnen wijzen op vocht in huis. Gelukkig kunnen de meeste vochtproblemen opgelost worden dankzij professionele vochtbestrijding.

Aquaproved is een ervaren firma die je helpt met de bestrijding van vocht. Onze specialisten voeren eerst een uitgebreide diagnose van het vochtprobleem uit en stellen je een oplossing op maat voor. Die hangt af van de ernst van het probleem en de oorzaak ervan. Hoe sneller je het vocht laat behandelen, hoe kleiner de impact van de ingreep.

 

Merk je een van de typische symptomen op, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze vochtbestrijding Oost-Vlaanderen diensten zodat we tijdig kunnen ingrijpen.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Behandeling van vocht in huis

Er zijn verschillende oorzaken van vochtproblemen. De meest voorkomende zijn :

  • Onvoldoende geventileerde ruimte
  • Problemen met opstijgend vocht
  • Schade door muurzouten

Bij Aquaproved Oost-Vlaanderen hebben we voor elk probleem een oplossing op maat!

Een goede ventilatie

In vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers en wasplaatsen ontstaat waterdamp die zich op muren en rond ramen vestigt. Ook de slaapkamer kan sporen van vocht vertonen rond de ramen. De oorzaak ligt hier bij onvoldoende ventilatie van de ruimte.

Helaas is het niet altijd voldoende om de ruimte te verluchten door het raam open te zetten. Dat komt omdat de lucht moet kunnen worden ververst op het moment dat de dampen ontstaan. Toch is dat niet altijd mogelijk want – zeker in de winter – leidt zoiets tot aanzienlijk warmteverlies.

Maar je moet ook rekening houden met de luchtvochtigheid buiten. Als die hoog is dan haal je met natuurlijke ventilatie nog meer vocht binnen. Het omgekeerde effect dus. Gelukkig bestaan er andere oplossingen om dit te verhelpen.

Zo plaatst Aquaproved vochtbestrijding Oost-Vlaanderen decentrale ventilatiesystemen die per ruimte de luchtverversing regelen. De vochtige lucht wordt afgevoerd en verse lucht binnengetrokken. Daardoor creëer je een gezond leefklimaat en zeg je vochtige muren en ramen voorgoed vaarwel.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Opstijgend vocht in huis

In feite is dit het meest voorkomende vochtprobleem dat een professionele oplossing vraagt. Opstijgend vocht wordt veroorzaakt door water uit de grondlaag dat via de muur omhoogtrekt. Vandaag hebben de meeste huizen een vochtwering, onderaan de muur, maar bij oudere huizen was dat niet altijd het geval.

En zelfs in recente huizen kunnen er problemen met de vochtwering ontstaan. Zo gebeurt het dat de vochtslab slecht wordt geplaatst of dat hij beschadigd raakte. Daardoor heeft het grondwater makkelijk toegang tot je muur, met alle gevolgen van dien: schimmel in huis, muffe geur, natte muren,…

Onze vochtbestrijding Oost-Vlaanderen behandelt opstijgend vocht door de muren te injecteren met een vochtwerende gel. Daarvoor wordt de beschadigde bepleistering verwijderd en maken we om de 8 à 10 cm gaatjes over de hele lengte van de muur waarin we de gel aanbrengen.

Wanneer de vochtwerende gel uitdroogt ontstaat er een nieuw vochtscherm, onderaan de muur. De droogtijd hangt vooral af van de dikte van de muur. Om zeker te zijn dat het vochtprobleem definitief van de baan is doen we nog een nacontrole. Daarna kan de muur opnieuw bepleisterd worden.

Zoutschade aan de muur

Eens het optrekkend vocht in de muur zit laat het zoutkristallen achter. Die hebben de eigenschap om steeds opnieuw vocht uit de ruimte aan te trekken waardoor je permanent natte muren hebt. Wanneer de kristallen het water opnemen zwellen ze en laten zo de bepleistering van de muur loskomen.

Gelukkig kan ook zoutschade worden aangepakt door onze vochtbestrijding Oost-Vlaanderen specialisten. We brengen een zoutmembraam aan op de muur waarover meteen weer bepleisterd kan worden. Het membraam houdt het zout in de muur.

Wil je meer weten over vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen? Merk je symptomen van vocht in huis? Neem meteen contact op met de specialisten van Aquaproved via onderstaand contactformulier voor een volledige behandeling van het probleem.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – Gent – Sint-Niklaas – Dendermonde – Mechelen

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

De verborgen gevaren van vochtproblemen: hoe ze uw gezondheid kunnen beïnvloeden

16 maart 2023
Vochtproblemen kunnen ernstige schade aanrichten aan huizen en bedrijfsgebouwen, maar wist u dat ze ook een negatieve invloed kunnen...

Verschillende soorten vochtbestrijding en wanneer je ze inzet.

13 januari 2023
Heb je last van vocht in huis? Dan is dat een probleem waar je zo snel mogelijk iets aan...

Waar komt schimmel in huis voor en hoe behandel je het?

16 december 2022
Schimmels in huis zijn een veel voorkomend probleem bij woningen in Vlaanderen. Het zijn vervelende problemen die gevolgen kunnen...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.