Vochtbestrijding

Opstijgend vocht kan in twee vormen voorkomen:

  • Capillair vocht is grondwater dat in de muur komt via de funderingen. De poriën van het metselwerk vullen zich met water en zorgen voor vochtproblemen.
  • Hygroscopisch vocht is bijna altijd een gevolg van capillair vocht. De mineralen, sulfaten, nitraten en chloriden in het grondwater worden mee opgenomen in de muur. Door de verdamping in de muur, kristalliseren de zouten. Op hun beurt trekken de zouten weer vocht uit de omgeving aan. Uitdroging van de muur is dan eigenlijk nooit mogelijk.

Vochtbestrijding bestaat meestal uit twee fasen. Eerst wordt het capillair opstijgend vocht behandeld, daarna het hygroscopisch opstijgend vocht. Zo wordt elk vochtprobleem op maat aangepakt. Na de vochtbestrijding voeren we nog een controle uit.

Vochtbestrijding kan in aanmerking komen voor de Vlaamse renovatiepremie

 

Hygroscopische vochtbestrijding

Als muren capillair vocht uit de grond opzuigen, nemen ze vaak ook de mineralen, sulfaten, nitraten en chloriden uit het grondwater mee op. Zo komt het dat capillair vocht...

Capillaire vochtbestrijding

In geval van capillaire vochtbestrijding wordt een waterdichte barrière aangebracht door het injecteren van de muren. Die fysieke of fysicochemische barrière verhindert dat vocht verder migreert door de muren....
  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.