Vochtbestrijding Antwerpen

Last van aangedampte ramen of een muffe geur in huis? Of misschien vind je wel schimmelplekken op de muur? Heel wat huizen in Antwerpen en omgeving krijgen te maken met vochtproblemen. Vocht in huis kan zelfs schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners. Vochtplekken, loskomend behang of pleisterwerk en schimmelplekken kunnen leiden tot irritaties en allergieën. Bovendien vermindert vochtschade de waarde van een woning aanzienlijk. Aquaproved kan het probleem gelukkig definitief bestrijden. Kamp je met vochtproblemen en ben je op zoek naar een specialist in vochtbestrijding Antwerpen? Dan zijn wij jouw partner!

Op zoek naar vochtbestrijding in Antwerpen?

Vochtbestrijding AntwerpenVochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. En voor iedere oorzaak bestaat er een andere manier van vochtbestrijding. Veel woningen hebben last van condensatievocht. Dan heb je damp op de ramen, druppels aan het plafond en soms ook schimmelvorming rond de vensterbank.

Condensatievocht zie je meestal in vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens of in de kamer waar de wasmachine en droogkast staan. Herken je dit probleem? Dan heb je nog niet zoveel vochtbestrijding Antwerpen nodig. Door de kamer voldoende te verluchten of een mechanische vochtafzuiging te voorzien help je het probleem vaak zelf al van de baan.

 

Opstijgend vocht vraagt een grotere ingreep. Het metselwerk trekt het water uit de grondlaag omhoog in de muur en daardoor kunnen plinten, behang en bepleistering loskomen. Je kan dit optrekkend vocht ook herkennen aan de zwarte schimmelvorming die onderaan de muur zal ontstaan. De oorzaak voor de vochtschade ligt meestal bij een beschadigde, slecht geplaatste of zelfs ontbrekende vochtwering onderaan in de muur. Zeker bij oude huizen ontbreekt die vochtwering wel eens. Maar zelfs in recente huizen kan het evengoed voorkomen dat de vochtwerende folie slecht geplaatst of geperforeerd werd, waardoor het optrekkend vocht zijn weg in de muur vindt.

Bij opstijgend vocht (ook wel capillair vocht genoemd) vraagt vochtbestrijding meer dan één laag waterdichte verf op de muur aanbrengen. De specialisten van Aquaproved in Antwerpen kunnen optrekkend vocht in jouw woning definitief verhelpen.

Met onze speciaal uitgeruste meetinstrumenten onderzoeken we eerst de ernst en de omvang van het vochtprobleem. De originele bepleistering wordt weggehaald tot boven de schadelijn, over de hele lengte van de muur. Daarna boren we elke 8 à 10 cm een gaatje en injecteren de muur onder druk met een vochtwerende gel.

Wanneer het water uit die gel verdampt blijft er een vochtscherm achter. En omdat we er zeker van moeten zijn dat onze vochtbestrijding Antwerpen het probleem definitief verholpen heeft doen we achteraf nog een controle van de vochtbehandeling. Pas daarna kan je muur opnieuw bepleisterd, behangen en geschilderd worden.

Nog meer vochtbestrijding in Antwerpen

Opstijgend vocht heeft nog een ander bijkomend gevolg: zoutschade. Dat ontstaat omdat de zoutkristallen uit het grondwater zich hechten aan het metselwerk. Eens het water verdampt blijven ze in de muur zitten. En omdat zouten vocht aantrekken nemen de kristallen het vocht uit de lucht op waardoor je opnieuw vochtige muren krijgt.

Je kan zoutschade zelf vaststellen door het loskomend behang en pleisterwerk te bekijken. Maar het meest typische symptoom van zoutschade is de poederachtige witte laag die zich op de muur vormt. Eigenlijk kan je die laag eenvoudig wegvegen, maar omdat je daarmee niet de zouten in de muur aanpakt zal het vocht telkens terugkomen.

Aquaproved pakt vochtbestrijding bij zoutschade in Antwerpen aan door het beschadigde pleisterwerk van de muur te verwijderen en zo het metselwerk bloot te leggen. Vervolgens brengen we daar een zoutwerend membraan tegen aan. Dat is een droge folie waardoor de muur meteen weer bepleisterd mag worden. Het membraan zorgt ervoor dat de zouten in het metselwerk niet meer in contact kunnen komen met de bepleistering.  En uiteraard doen we hier ook steeds een nacontrole van de vochtbestrijding.

Hoe sneller je ingrijpt, hoe minder schade en hoe beter voor je woning en  je portemonnee. Het is belangrijk om al bij de eerste vaststellingen van vocht in huis meteen actie te ondernemen. Soms is goed verluchten of een mechanische vochtafzuiging installeren voldoende, maar vaak is een professionele tussenkomst noodzakelijk.

Jouw partner voor vochtbestrijding Antwerpen

Ben je op zoek naar vochtbestrijding Antwerpen en omgeving? Een vochtprobleem oplossen is heel gespecialiseerd werk. Dankzij onze vakkennis en onze technische uitrusting kunnen we snel en doeltreffend werken. Dat begint al bij de juiste diagnose van het vochtprobleem. Woon je in de omgeving van Antwerpen, dan voert Aquaproved die gratis voor je uit. Dankzij onze diagnose detecteren we de oorzaak van het vochtprobleem, stellen we de zichtbare en onzichtbare schade vast met onze toestellen en stellen we je steeds een oplossing op maat voor.

Heeft je woning in Antwerpen te maken met opstijgend vocht of vertoont het de gevolgen van zoutschade? De professionals van Aquaproved zijn specialisten in vochtbestrijding en staan je bij met raad en daad. Samen zorgen we ervoor dat het probleem definitief verholpen wordt. Dat is goed nieuws voor je huis en voor jezelf want je wooncomfort wint erbij.

Neem vrijblijvend contact op met ons voor een eerste kennismakingsgesprek, een diagnose van het vochtprobleem of voor professioneel advies. Voor vochtbestrijding Antwerpen zit je goed bij Aquaproved.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Regio AalstGentSint-NiklaasDendermonde – Mechelen

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

Het ontstaan van vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

29 januari 2024
Koken, douchen en zelfs de was binnenshuis drogen, zijn alledaagse handelingen die de luchtvochtigheid in onze leefruimtes aanzienlijk kunnen...
vochtproblemen

Vochtproblemen in nieuwe gebouwen

20 juni 2023
Wanneer je denkt aan vochtproblemen in gebouwen, komt waarschijnlijk het beeld van oude, verwaarloosde structuren in je op. Echter,...
Wanneer kiezen voor muren injecteren

Vochtbestrijding kelder

20 april 2023
Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem waar veel huiseigenaren mee te maken krijgen. Vochtbestrijding in de kelder is...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.