Het Alkali-Block zoutmembraam moet je absoluut gebruiken na een behandeling tegen opstijgend vocht

Het Alkali-Block zoutmembraam: dit zijn de voordelen

5 oktober 2018

Je kan weer opgelucht ademhalen in huis, want je hebt je muren laten behandelen tegen opstijgend vocht. En terecht! Maar heb je ook rekening gehouden met de gevolgen van het uitdrogingsproces? Het Alkali-Block zoutmembraam biedt hierbij de ideale oplossing.

Weg met witte aanslag!

Na een behandeling tegen opstijgend vocht duurt het nog een hele tijd tot de behandelde muur volledig is uitgedroogd. Reken hierbij toch op een 10-tal maanden voor een muur van 1 steen dik.

In die muur zitten veelal alkalische zouten. Die kristalliseren uit tijdens het uitdrogingsproces en bedekken de muur met een witte aanslag. De zogenaamde ‘zoutuitbloeïngen’.

Met het Alkali-Block zoutmembraam voorkom je die vervelende witte aanslag. Want de folie wordt mee in het nieuwe pleisterwerk verwerkt en blokkeert zo de zouten. Waardoor de muur kan uitdrogen via de spouw of langs buiten.

Onmiddellijk herpleisteren

Een tweede voordeel is dat je dankzij het Alkali-Block zoutmembraam geen tijd meer verspilt. Normaal moet je na een behandeling tegen opstijgend vocht lang wachten voordat je de muur opnieuw kan bepleisteren en afwerken. Maar met Alkali-Block kan je een geïnjecteerde muur al meteen herpleisteren.

Breng simpelweg een eerste laag bezetwerk aan en druk daar het Alkali-Block zoutmembraam in. De pleister verankert zich zo in het net. Breng vervolgens een tweede laag bezetwerk aan voor een dubbele verankering. Werk af op de normale manier.

In dit filmpje kan je de werkwijze nog eens duidelijk uitgelegd zien.

Alkali-Block zoutmembraam: snel en gemakkelijk

Het Alkali-Block zoutmembraam bestaat uit soepele LDPE folie met langs beide kanten een verankeringsnet. Je kan het membraam heel eenvoudig op maat snijden met een schaar of een mes.

De folie heeft een maximumdikte van 2,5 mm en kan dus uiterst snel ingewerkt worden in het nieuwe bezetwerk. Ideaal ook voor herstellingswerken.

Multi-inzetbaar

Het Alkali-Block zoutmembraam kan gebruikt worden bij:

  • met roet belaste muren
  • met nitraten belaste muren
  • egalisatielagen op oude en onbeschermde chapes

Bovendien helpt Alkali-Block ook om structurele zettingen van het gebouw op te vangen.

Wil je na je behandeling tegen opstijgend vocht snel en zorgeloos verder? Kies dan absoluut voor een nabehandeling met het Alkali-Block zoutmembraam. Contacteer ons gerust voor meer informatie of om je mogelijkheden te bespreken.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.