Vochtbestrijding Mechelen

Ook in Mechelen en omgeving krijgen heel wat huizen te maken met vochtproblemen. Zo kan je last hebben van een muffe geur in huis of van condens op de ramen.  Vaak vind je ook schimmelplekken op de muur of komt het behang los. Vocht in huis is bovendien schadelijk voor de gezondheid. Vocht- en schimmelplekken, loskomend behang of pleisterwerk kunnen leiden tot irritaties en allergieën. Daarnaast zal vochtschade de waarde van een woning aanzienlijk verlagen. Aquaproved is jouw partner om vochtproblemen definitief te bestrijden. Ben je op zoek naar een specialist in vochtbestrijding Mechelen? Neem zeker contact met ons op!

Op zoek naar vochtbestrijding in Mechelen?

Vochtbestrijding MechelenHeb je last van aangedampte ramen, druppels aan het plafond of schimmelvorming rond de vensterbank? Dan heb jij, net zoals zoveel woningen, last van condensatievocht.

Dat merk je meestal op in vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens of in de kamer waar de wasmachine en droogkast staan. Herken je die symptomen? Misschien heb je nog niet zoveel vochtbestrijding Mechelen nodig. Goed verluchten of een mechanische vochtafzuiging installeren kunnen het probleem al verhelpen. Maar vochtproblemen hebben verschillende oorzaken. En voor iedere situatie bieden wij een andere manier van vochtbestrijding aan.

 

Zo vraagt opstijgend vocht een ingrijpender tussenkomst. In dit geval trekt de muur het water uit de grondlaag omhoog waardoor plinten, behang en bepleistering kunnen loskomen. Er kan ook zwarte schimmelvorming onderaan de muur optreden. De oorzaak voor deze vorm van vochtschade zit meestal in de vochtwering onderaan de muur. Die kan beschadigd zijn, slecht geplaatst of zelfs ontbreken. Bij oudere huizen komt dat regelmatig voor. Maar ook nieuwe huizen krijgen wel eens te maken met een  slecht geplaatste of geperforeerde vochtwerende folie. En dan vindt het optrekkend vocht de weg omhoog.

Bij dit capillair vocht , zoals opstijgend vocht ook wordt genoemd, is vochtbestrijding meer dan de muur opnieuw schilderen. Optrekkend vocht in jouw woning kan door de specialisten van Aquaproved in Mechelen voorgoed verholpen worden.

Dankzij onze meetinstrumenten kunnen we de ernst en de omvang van het vochtprobleem vaststellen. We halen de originele, beschadigde bepleistering weg tot boven de schadelijn. Dat doen we over de hele lengte van de muur. Dan voorzien we iedere 8 à 10 cm een doorboring in de vochtige wand en injecteren in de muur een speciale vochtwerende gel.

Het water in die gel verdampt en laat een vochtscherm achter. Je kan je muur pas opnieuw afwerken wanneer we onze nacontrole van de behandeling deden. Die moeten we doen omdat we er zeker van willen zijn dat de vochtbestrijding in Mechelen het probleem definitief verholpen heeft.

Andere vochtbestrijding in Mechelen

Ook zoutschade kan een gevolg zijn van opstijgend vocht. Zoutschade komt er omdat de zoutkristallen uit de grondlaag zich vasthechten in het metselwerk. Wanneer het vocht verdampt blijven ze in de muur zitten. Zouten trekken van nature vocht aan, dus de kristallen nemen de nattigheid uit de lucht weer op en je muur wordt opnieuw vochtig.

Zoutschade merk je aan het loskomend behang en pleisterwerk. Het meest typische symptoom echter is een witte poederachtige laag die zich op de muur vormt. Veeg je die laag weg dan zal het vocht toch telkens terugkomen omdat je daarmee niet de zouten in de muur bereikt.

Door het losgekomen pleisterwerk van de muur te verwijderen en het aangetaste metselwerk bloot te leggen kunnen we een zoutwerend membraan aanbrengen. Dat membraan zorgt ervoor dat de zouten in het muur afgezonderd worden van het pleisterwerk. En omdat dit een droge folie is kan de muur meteen opnieuw worden bepleisterd. Zo pakt Aquaproved vochtbestrijding bij zoutschade in Mechelen aan. En natuurlijk volgt er ook hier weer een nacontrole op het resultaat.

Grijp best zo snel mogelijk in! Je zal er de schade mee beperken en er kosten door besparen. Bij condensatievocht in huis is voldoende verluchten of een mechanische vochtafzuiging installeren misschien genoeg. In de meeste gevallen bij vocht in huis is een professionele oplossing noodzakelijk.

Jouw partner voor vochtbestrijding Mechelen

Ben je op zoek naar vochtbestrijding Mechelen en omgeving? Dankzij onze vakkennis en onze technische uitrusting kunnen we het vochtprobleem doeltreffend oplossen. Dat start bij de juiste diagnose van het vochtprobleem. Woon je in de omgeving van Mechelen, dan voert Aquaproved die gratis voor je uit. Bij onze diagnose detecteren we de oorzaak van het vochtprobleem, stellen we de zichtbare en onzichtbare schade vast met onze gespecialiseerde toestellen en stellen we je steeds een oplossing op maat voor.

Heeft je woning in Mechelen te maken met opstijgend vocht of vertoont het de gevolgen van zoutschade? Aquaproved is gespecialiseerd in vochtbestrijding en staat je bij met gepast advies. Samen zorgen we ervoor dat het probleem definitief verholpen wordt. Dat is goed nieuws voor je huis en voor jezelf want je wooncomfort wint erbij.

Neem vrijblijvend contact op met ons voor een eerste kennismakingsgesprek, een diagnose van het vochtprobleem of voor professioneel advies. Voor vochtbestrijding Mechelen zit je goed bij Aquaproved.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Regio AalstGentSint-NiklaasDendermonde – Mechelen

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

Het ontstaan van vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

29 januari 2024
Koken, douchen en zelfs de was binnenshuis drogen, zijn alledaagse handelingen die de luchtvochtigheid in onze leefruimtes aanzienlijk kunnen...
vochtproblemen

Vochtproblemen in nieuwe gebouwen

20 juni 2023
Wanneer je denkt aan vochtproblemen in gebouwen, komt waarschijnlijk het beeld van oude, verwaarloosde structuren in je op. Echter,...
Wanneer kiezen voor muren injecteren

Vochtbestrijding kelder

20 april 2023
Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem waar veel huiseigenaren mee te maken krijgen. Vochtbestrijding in de kelder is...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.