Zoutuitbloeiing pleisterwerk

Wanneer muren vocht uit de grond zuigen, nemen ze vaak ook de mineralen, sulfaten, nitraten en chloriden uit het grondwater mee op. Als het water dan uit de muur verdampt blijven de droge zouten achter. Omdat zout absorbeert, trekken jouw muren opnieuw vocht uit de atmosfeer aan waardoor ze steeds vochtig blijven. Gelukkig bestaan er oplossingen en gaan we best deze zoutuitbloeiing in pleisterwerk en muren behandelen.

Wat zijn muurzouten?

Zoutuitbloeiing pleisterwerk behandelenKristalliserende zouten in de muur trekken vocht aan uit de atmosfeer. Dat zorgt voor natte plekken. Wanneer die verdampen blijft er een poederachtig laagje op de muur zitten. Je kan dat wegvegen, maar door de absorberende eigenschappen van het zout zal de muur opnieuw vocht aantrekken. Dat noemen we hygroscopisch vocht.

Het spreekt voor zich dat poreuze materialen gevoeliger zijn voor nattigheid dan materialen met een hoge dichtheid, zoals kunststoffen. Zo is pleisterwerk erg delicaat.

Het vocht in de muur gaat er dan ook voor zorgen dat het pleisterwerk op termijn loskomt en wordt afgestoten. Zo ontstaat er zoutschade. Bovendien is die ook schadelijk voor de gezondheid. Het is dus heel belangrijk om de schade te voorkomen of zo snel mogelijk te bestrijden.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Het risico op zoutschade beperken?

Zoutafzetting als gevolg van hygroscopisch vocht komt bijna altijd voort uit opstijgend- of capillair vocht. Als je het risico op zoutschade wil beperken moet je er dus in de eerste plaats voor zorgen dat jouw muur geen vocht uit de grond kan optrekken. Aquaproved beschikt over de nodige expertise om capillair vocht te bestrijden door de muur onderaan te injecteren.

Maar ook als de schade geleden is zijn er gelukkig oplossingen om het vochtprobleem definitief te behandelen. Uiteraard moet er in de eerste plaats de juiste diagnose worden gesteld. Neem vrijblijvend contact met Aquaproved voor een professionele diagnose en een offerte voor een oplossing op maat.

Hoe zoutuitbloeiing verwijderen?

Omdat zoutschade doorgaans wordt veroorzaakt door de zoutkristallen in de onderliggende bakstenen is het niet voldoende om enkel het pleisterwerk te behandelen. Aquaproved verwijdert het pleisterwerk tot boven de zoutrand en brengt op de geïnfecteerde steen het gepantenteerde SNC-membraan van Remmers aan. Dat zoutmembraam is een ademende folie die de zouten in de muur isoleert.

Over die folie wordt meteen weer pleisterwerk aangebracht en na 2 à 3 maanden kan de muur opnieuw worden geverfd. Op die manier worden zouten in jouw muur definitief behandeld. Uiteraard voeren we nadien nog een controle uit om zeker te zijn dat het probleem volledig verholpen is.

Heb je vragen over het behandelen van zoutuitbloeiing in pleisterwerk, neem dan in ieder geval contact op met ons voor professioneel advies en een offerte voor een definitieve oplossing op maat.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – Gent – Sint-Niklaas – Dendermonde – Mechelen

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

Relevante links

Betekenis vochtbestrijding

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Controle van de
behandeling

4.

Behandeling in
Twee Fasen

LAATSTE NIEUWS

slechte ventilatie is één van de vele oorzaken van vochtproblemen in huis

Ventileer efficiënt zonder warmteverlies

23 november 2022
Gezonde lucht in huis wordt steeds bij meer mensen een focus. Zo is het in openbare ruimtes al verplicht...
Vocht bestrijden

Zo herken je doorslaand vocht

2 november 2022
Een van de meest voorkomende vochtproblemen bij woningen is doorslaand vocht. Doorslaand vocht is de term dat gebruikt wordt...
Wanneer kiezen voor muren injecteren

Muren injecteren: hoe werkt dat?

24 oktober 2022
Je hebt er vast en zeker al van gehoord. Muren injecteren is dan ook een van de meest bekende...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.