Schimmel verwijderen

Schimmel verwijderenHeel wat woningen krijgen te maken met vochtproblemen. Dat merk je onder andere aan de vorming van schimmel op de muur of rond de ramen. En dat is slecht voor je huis én voor je gezondheid. Gelukkig kan je ook definitief schimmel verwijderen met professionele vochtbestrijding.

 

 

 

Schimmel op de muur

Wanneer je in huis een muffe geur waarneemt die ook bij voldoende verluchten niet weg te krijgen is dan heb je waarschijnlijk te maken met vocht in huis. Check je muren dan onderaan op schimmelvorming want dat wijst op optrekkend vocht en moet zo snel mogelijk worden aangepakt.

Dit probleem wordt veroorzaakt door vocht uit de grondlaag dat via het metselwerk omhoog trekt. Naast schimmel toont de vochtige muur waarschijnlijk nog enkele andere kenmerken: het behang komt los van de muur, pleisterwerk schilfert af en ook plinten beginnen te lossen.

Een vochtprobleem zorgt niet enkel voor schade aan je huis, het is eveneens slecht voor je gezondheid. Wanneer je schimmels in huis niet op tijd aanpakt kunnen er irritaties aan de luchtwegen ontstaan en uiteindelijk zelfs allergieën worden ontwikkeld. Je kan proberen schimmel verwijderen door je muren af te wassen maar het probleem zal steeds terugkomen. Schakel dus professionele hulp in voor een definitieve oplossing.

Definitief schimmel verwijderen

Merk je vooral schimmelvorming rond de ramen, dan is je ruimte vermoedelijk onvoldoende geventileerd. Zoiets zie je vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de wasplaats, waar zich veel dampen ontwikkelen. Maar ook in een onvoldoende geventileerde slaapkamer komt schimmel rond de ramen wel vaker voor.

Gewoon verluchten via het raam is niet altijd een oplossing. Bij een hoge luchtvochtigheid buiten zal het probleem zelfs uitbreiden. Bovendien is het raam open zetten niet zo veilig en is het slecht voor je energieverbruik.

In zo’n geval biedt een gedecentraliseerd ventilatiesysteem soelaas. Alle ruimtes waar het systeem wordt geïnstalleerd worden – onafhankelijk van elkaar – geventileerd volgens de noden en het gebruik van de kamer. Vochtige lucht verdwijnt terwijl er verse lucht wordt aangevoerd, zonder dat er warmte verloten gaat.

Schimmel verwijderen onderaan de muur vraagt een andere oplossing. Opstijgend vocht wordt doorgaans veroorzaakt door een beschadigd, slecht aangebracht of ontbrekend vochtscherm. Door je muren te laten impregneren breng je een nieuwe vochtwering aan.

Wij verwijderen al het beschadigde pleisterwerk en spuiten een vochtwerende gel in de muur. Zo krijg je een nieuw vochtscherm en kan je definitief schimmel verwijderen. Uiteraard doen wij nog een nacontrole om zeker te zijn dat de behandeling 100% werkt.

Meer weten over hoe je schimmel kan vermijden of hoe permanent schimmel verwijderen? Alles begint natuurlijk bij een juiste diagnose en die voeren wij gratis voor je uit. Vraag daarom vandaag nog je diagnose aan en wij komen gratis en vrijblijvend bij je langs!

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

Het ontstaan van vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

29 januari 2024
Koken, douchen en zelfs de was binnenshuis drogen, zijn alledaagse handelingen die de luchtvochtigheid in onze leefruimtes aanzienlijk kunnen...
vochtproblemen

Vochtproblemen in nieuwe gebouwen

20 juni 2023
Wanneer je denkt aan vochtproblemen in gebouwen, komt waarschijnlijk het beeld van oude, verwaarloosde structuren in je op. Echter,...
Wanneer kiezen voor muren injecteren

Vochtbestrijding kelder

20 april 2023
Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem waar veel huiseigenaren mee te maken krijgen. Vochtbestrijding in de kelder is...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.