Kelder drainage

Een vochtige kelder is erg vervelend. Wanneer je een vochtprobleem hebt in je kelder, zoals vochtige muren of plassen, dan is je kelder nooit helemaal bruikbaar. Het zorgt voor een te hoge luchtvochtigheid waardoor schimmel ontstaat. Schimmel en vocht kunnen ernstige schade toebrengen aan je gezondheid, apparaten, meubels en muren.

Gelukkig bestaat er een duurzame oplossing die het water in de kelder snel afvoert zodat je je kelder weer optimaal kan gebruiken. Een kelderdrainage van Aquaproved is precies wat je kelder nodig heeft.

Wat is een kelder draineren?

Wie last heeft van vocht in de kelder kan kiezen voor een volledige bekuiping om de kelder waterdicht te maken. Maar zo’n volledige bekuiping is niet altijd nodig of zelfs niet de oplossing voor jouw vochtprobleem. Een bekuiping is namelijk een grote klus en kost veel meer dan een drainage.

Een kelderdrainage is in de meeste gevallen een veel betere oplossing tegen water op de keldervloer. De drainage voert het teveel aan vocht af en pompt het uit de kelder. Veel minder ingrijpend, goedkoper en minstens even efficiënt dan andere oplossingen om water uit de kelder te houden.

Vochtbestrijding Mechelen - kelderdrainage

Wanneer kiezen voor een drainage?

Wanneer er veel grondwater aanwezig is, kan dit de druk op de muren van je kelder verhogen. Eenmaal je muur en vloer volledig verzadigd zijn met water, dan begint er water in je kelder te staan.

Dit opstijgend grondwater zorgt ervoor dat de wanden en vloer erg nat worden, waardoor we spreken van een vochtige kelder. De beste manier om opstijgend vocht te bestrijden en je kelder waterdicht te maken, is met een kelderdrainage.

Hoe we een drainage plaatsen in een kelder

Een kelderdrainage is de meest duurzame oplossing tegen een vochtprobleem in de kelder. Zo kun je je kelder waterdicht maken op een efficiënte en duurzame manier. Aquaproved voert de werken snel uit, zodat je weer kan genieten van alle voordelen die een kelder biedt. Zo pakken we het aan:

  • We beginnen met het wegpompen van het overtollige water in de kelder.
  • Daarna plaatsen we een noppenfolie op de keldervloer. Die heeft een dubbel voordeel:
    • Grondwater dat via de poreuze vloeren in de kelder trekt krijgt geen kans meer om plassen te vormen op de keldervloer.
    • De folie is uitgerust met kanaaltjes waardoor het water makkelijk wordt afgevoerd
  • Vervolgens komt er een nieuwe vloerplaat op de noppenfolie. We laten een opening tussen de vloerplaat en de kelderwand, zo kan water dat via de muur in de kelder komt ook onder de vloerplaat worden afgevoerd.
  • Tenslotte installeren we op het laagste punt een automatische pomp die, op het moment dat er teveel water onder de vloerplaat komt, het overtollige vocht afvoert uit de kelder.
kelder drainage

Een kelder waterdicht maken: De verschillende methoden

Randdrainage

Een randdrainage is de makkelijkste manier om drainage in je kelder uit te voeren. Deze methode is alleen toepasbaar wanneer grondwater naar binnen sijpelt waar de muur en de vloer elkaar raken.

In de meeste gevallen gaat het om een betonnen vloer en een bakstenen muur. Omdat het grondwater niet door de betonnen vloer heen kan, kruipt het omhoog naar de naad tussen de vloer en de muur. Doordat het vocht via de naad infiltreert, is randdrainage de beste drainage voor dit probleem.

Om je kelder waterdicht te maken, brengen we in dit geval een drainagerand aan op de plek waar de bakstenen muur en de vloer elkaar raken. Hierdoor wordt het water opgevangen en met een pomp afgevoerd naar een verzamelput of het rioleringssysteem.

Vloerdrainage

Wanneer je last hebt van opstijgend grondwater en je een poreuze vloer hebt (zuigende vloer), dan is vloerdrainage de enige oplossing tegen je vochtprobleem. Op deze manier kunnen we je keldervloer volledig waterdicht maken.

Bij het waterdicht maken van je kelder met vloerdrainage, plaatsen we een noppenfolie over de hele vloer. Bovenop deze noppenfolie komt dan de nieuwe vloer als je dat wilt. Dit kun je ook afwerken met een waterdichte cementering voor de beste resultaten.

Door te kiezen voor een speciale noppenfolie kan het water niet meer stijgen, maar wordt het over de vloer afgevoerd. Al het opstijgend grondvocht wordt dan verzameld naar een verzamelput en daarna weggepompt naar het riool.

Wanddrainage

Als vloerdrainage niet genoeg is en grondwater ook in je oude wand infiltreert, heb je wanddrainage nodig om je kelder waterdicht te maken.

Bij wanddrainage gebruiken we dezelfde techniek als bij vloerdrainage. We bedekken eerst de vochtige keldermuren met een noppenfolie, waardoor de muur waterdicht wordt gemaakt. Na het plaatsen van het volledige drainage systeem zoals bij vloerdrainage, plaatsen we een nieuwe wand.

Laat je kelder draineren bij Aquaproved

Heb je last van vocht in je kelder? Met de drainage service van Aquaproved is je kelder in een mum van tijd waterdicht gemaakt.

Voordat we aan de grote werken beginnen, maken we altijd eerst een diagnose. Zo hebben we een duidelijk idee van wat het vochtprobleem veroorzaakt en welke methode het beste is in dit geval.

Het is belangrijk om een professionele vochtbestrijder in te schakelen als je te maken hebt met complexe vochtproblemen. Een verkeerd gekozen methode kan in sommige gevallen slechts een deel van het probleem oplossen. De juiste methode zorgt ervoor dat je kelder volledig waterdicht is.

Ben je op zoek naar een ervaren vochtbestrijder voor kelderdrainage? De specialisten van Aquaproved zijn al jaren dé referentie in vochtbestrijding, mét garantie! Neem vandaag nog contact met ons op en geniet binnenkort weer zorgeloos van een droge kelder.

 

VRAAG UW GRATIS DIAGNOSE AAN

Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen. Vraag hier je gratis diagnose aan.

Gratis Diagnose

Veelgestelde vragen over kelderdrainage

Wat kost kelderdrainage?

De kosten van kelderdrainage variëren afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen met welke vochtproblemen je te maken hebt. Is het alleen de vloer of zijn het ook de wanden van de kelder? Afhankelijk van de oorzaak wordt het juiste soort drainage gebruikt. De prijs daarvan is afhankelijk van onder andere het type drainage, de oppervlakte, benodigde materialen en nog enkele andere factoren.

Is water in de kelder erg?

Ja, vocht in je kelder is een groot probleem. Als er een vochtprobleem in je kelder ontstaat, kan dit ernstige gevolgen hebben voor jou en je gezondheid. Door een hoge luchtvochtigheid kun je ook in de rest van het huis vochtproblemen krijgen. Vooral als er een slechte ventilatie is in de woning, kan dit zorgen voor schimmelvorming. Deze schimmels kunnen leiden tot onnodige kosten en gezondheidsrisico’s.

Wat te doen tegen grondwater in kelder?

Als je grondwater in je kelder hebt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Het is in eerste instantie belangrijk om de juiste diagnose te stellen. Alleen dan kan er gekeken worden naar een juiste en duurzame oplossing voor je vochtprobleem. Als het duidelijk is wat het opstijgend vocht veroorzaakt, zullen we de nodige drainage toepassen. Afhankelijk van de ernst zal het gaan over randdrainage, vloerdrainage of muurdrainage.

Wat is kelderdrainage?

Kelderdrainage is een methode die gebruikt wordt binnen professionele vochtbestrijding. Door stroken noppenmembraan aan te brengen en de nodige afwatering te voorzien, kunnen professionals er voor zorgen dat je kelder droog blijft.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.