Kelder drainage

Plassen op de keldervloer zijn erg vervelend. Ze zorgen ervoor dat jouw kelder nooit helemaal bruikbaar is, zorgen voor een te hoge luchtvochtigheid waardoor er schimmel ontstaat en ze brengen schade toe aan toestellen of meubels die in de kelder op de grond staan. Gelukkig bestaat er een duurzame oplossing die het water in de kelder snel afvoert zodat jij je kelder terug optimaal kan gebruiken. Een kelderdrainage van Aquaproved is precies wat jouw kelder nodig heeft.

Wat is kelder draineren?

Wie last heeft van vocht in de kelder kan kiezen voor een nieuwe volledige bekuiping om de kelder opnieuw waterdicht te maken. Maar dat is een dure ingreep met een grote impact. Bovendien is zo’n volledige bekuiping niet altijd nodig, of is het zelfs niet de oplossing voor jouw vochtprobleem.

Een kelder drainage is in de meeste gevallen een veel betere oplossing tegen water op de keldervloer. De drainage voert het teveel aan vocht af en pompt het uit de kelder weg. Veel minder ingrijpend, goedkoper en minstens even efficiënt dan andere oplossingen om water uit de kelder te houden.

Vochtbestrijding Mechelen - kelderdrainage

Drainage plaatsen in kelder

Een kelderdrainage is de meest duurzame oplossing tegen een natte keldervloer. Aquaproved voert de werken snel uit, zodat jij weer kan genieten van alle voordelen die een kelder biedt. Zo pakken wij het aan:

  • We beginnen uiteraard met het wegpompen van het overtollige water in de kelder.
  • Daarna plaatsen we een noppenfolie op de keldervloer. Die heeft een dubbel voordeel:
    • Grondwater dat via de vloerplaat in de kelder trekt krijgt geen kans meer om plassen te vormen op de keldervloer
    • De folie is uitgerust met kanaaltjes waardoor het water makkelijk wordt afgevoerd
  • Vervolgens komt er een nieuwe vloerplaat op de noppenfolie. We laten een opening tussen de vloerplaat en de kelderwand, zo kan water dat via de muur in de kelder komt ook onder de vloerplaat worden afgevoerd.
  • Tenslotte installeren we op het laagste punt een automatische pomp die, op het moment dat er teveel water onder de vloerplaat komt, het overtollige vocht afvoert uit de kelder.
kelder drainage

Kelderdrainage via vloerdrainage

Vooraleer we aan de werken beginnen komen we natuurlijk bij je langs om het vochtprobleem in kaart te brengen. Een gratis diagnose is een deel van de service van Aquaproved. Maar zo’n diagnose is ook essentieel om de omvang en de oorzaak van het vocht in de kelder te achterhalen. Enkel op die manier kunnen we jou een oplossing op maat voorstellen.

Ben je op zoek naar een professionele vochtbestrijder voor een plaatsen van een kelderdrainage? De specialisten van Aquaproved zijn al jaren dé referentie in vochtbestrijding, mét garantie! Neem vandaag nog contact met ons op en geniet binnenkort weer zorgeloos van een droge kelder.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.