Opstijgend vocht oorzaken, prijs en behandeling

Opstijgend vocht: oorzaken, prijs en behandeling

19 oktober 2021

Merk je een muffe geur in huis? Vochtige muren of misschien wel schimmelplekken. Dan heb jij, net als zoveel andere Belgen waarschijnlijk last van opstijgend vocht. Dat is het meest voorkomende vochtprobleem in huizen. Maar gelukkig kan dit nu ook definitief worden verholpen. In dit blogbericht vertellen we je meer over de belangrijkste oorzaken, hoeveel vochtbestrijding kost en hoe de behandeling in zijn werk gaat.

Opstijgend vocht: oorzaken

Om te verhinderen dat grondwater via de muur omhoog trekt wordt er onderaan in het metselwerk een waterkering aangebracht. De oorzaak van opstijgend vocht is meestal ook bij die waterkering te vinden. Ze kan foutief geplaatst zijn, beschadigd raken of zelfs helemaal ontbreken.

Dat laatste komt vooral voor bij oude huizen. Sinds enkele decennia wordt zo’n bescherming tegen opstijgend vocht standaard geplaatst. Maar wanneer het materiaal verduurt kan het beschadigd raken en vindt het water toch zijn weg in de muur.

Een beschadigde waterkering hoeft echter niets met de leeftijd van de woning te maken te hebben. Ook tijdens het bouwen kan het al misgaan. Een onzorgvuldigheid kan ervoor zorgen dat het materiaal geperforeerd raakt. Of wanneer twee stukken niet correct met elkaar worden verbonden, bijvoorbeeld op een hoek, dan kan dat eveneens voor grote problemen zorgen. Water heeft maar een minuscuul gaatje nodig om heel wat schade aan te richten.

Het gevolg merk je zelf wel: muren die vochtig zijn, schimmelvorming, muffe geur in huis die niet verdwijnt, ook al verlucht je de kamer regelmatig. En dat is enkel de zichtbare schade, want eens die symptomen merkbaar zijn heeft het water in de muur misschien al onzichtbare schade aangericht.

De prijs van opstijgend vocht

Vandaag bestaan er gelukkig oplossingen die het opstijgend vocht definitief verhelpen. Elk vochtprobleem is anders en vraagt een aanpak op maat. Daarom begint vochtbestrijding dus steeds met een uitgebreide diagnose met gespecialiseerde meetapparatuur.

Bij zo’n diagnose brengen we eerst de zichtbare vochtschade in kaart. Met onze apparatuur gaan we ook op zoek naar de onzichtbare schade zodat we de ware omvang van het probleem kennen. Pas dan is het mogelijk om de prijs van vochtbestrijding volledig te bepalen.

Aquaproved voert de diagnose gratis uit. Daarna stellen we je een oplossing op maat voor. In die prijs zit niet alleen de vochtbehandeling, we werken de muur daarna helemaal netjes weer af zodat jij nadien geen extra ingrepen meer moet doen.

> Vraag gratis een diagnose aan

Opstijgend vocht behandelen

Wanneer de schade in kaart is gebracht beginnen we met de bepleistering van de muur te verwijderen. Dat doen we over de hele lengte van de muur om te verhinderen dat het vocht elders zijn weg vindt. Daarna gaan we de muren injecteren met een vochtwerende gel.

Daarvoor boren we kleine gaatjes in de muur waarin we de gel injecteren. Die gel verspreidt zich over de muur waarna het vocht eruit verdampt. Het resultaat is een nieuwe vochtwerende laag die het water definitief tegenhoudt. Je krijgt zelfs 30 jaar garantie op het resultaat. Onze vochtbestrijding tegen opstijgend vocht is dus echt wel voor altijd!

Tenslotte doen we nog een nacontrole om zeker te zijn dat alles prima is verlopen en werken we de muur weer als nieuw af. Heb je vragen over de behandeling van vocht in huis of merk je zelf vochtproblemen en zoek je een gratis diagnose? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.