Opstijgend vocht behandelen

Kan ik opstijgend vocht zelf behandelen?

5 november 2021

Schimmel op de muur, loskomende vloeren of bepleistering, muffe geur, er zijn verschillende symptomen die wijzen op opstijgend vocht in huis. De muren afwassen en voldoende verluchten zijn dan vaak de eerste ingrepen. Maar daarmee heb je de oorzaak van het probleem nog niet aangepakt. Vochtbestrijding is veel meer dan dat. Het is specialistenwerk en opstijgend vocht zelf behandelen is niet altijd een goed idee. Lees er meer over in dit blogbericht.

Hoe werkt vochtbestrijding?

De typische symptomen van vocht in huis worden in de meeste gevallen veroorzaakt door opstijgend vocht. Dat is water dat vanuit de grondlaag in de muur omhoog wordt gezogen. In principe wordt er onderaan de muur een waterkering aangebracht om te vermijden dat het vocht naar boven trekt.

Wanneer die waterkering ontbreekt – zoals in oudere huizen wel eens het geval is – of beschadigd raakt, dan heeft het vocht vrij spel en baant het zich een weg naar boven door het poreuze metselwerk. Het gevolg is dat pleisterwerk nat wordt en loskomt van de muur.

De enige manier om dit probleem op te lossen is door een nieuwe waterkering in de muur aan te brengen. Daarvoor moet er eerst een grondige diagnose worden uitgevoerd die de zichtbare en de onzichtbare schade in kaart brengt. Met gespecialiseerde meetapparatuur wordt dus de ware omvang van het probleem in beeld gebracht. Pas dan kan er een oplossing op maat worden voorgesteld.

Bij Aquaproved zorgen we voor een totaaloplossing die het vochtprobleem definitief aanpakt. We verwijderen de bepleistering van de beschadigde muur en injecteren er daarna een vochtwerende crème in. Eens die uitgedroogd is kan het vocht niet langer stijgen. We werken de muur ook opnieuw af zodat jij kan genieten van een piekfijn resultaat, waar je 30 jaar garantie op krijgt.

Zelf opstijgend vocht bestrijden

Zonder die gespecialiseerde werking is het moeilijk om het probleem definitief aan te pakken. Verluchten en de muur regelmatig schoonmaken zijn zeker niet voldoende. Zelf opstijgend vocht bestrijden wordt afgeraden omdat de behandelingen zinloos zijn wanneer de oorzaak niet op de juiste manier wordt behandeld.

De juiste diagnose is dus noodzakelijk om de beste aanpak te bepalen en zonder gespecialiseerde apparatuur is zelf opstijgend vocht bestrijden niet mogelijk. Aquaproved voert die diagnose gratis voor je uit en stelt je graag een oplossing op maat voor.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.