Wanneer kiezen voor muren injecteren

Wanneer kiezen voor muren injecteren?

23 juli 2021

Vocht in huis. Heel wat mensen krijgen ermee te maken. Het is vervelend want het zorgt voor zichtbare (en onzichtbare!) schade en geeft een muffe geur in huis. Bovendien heeft het een impact op je gezondheid. Vochtproblemen kunnen leiden tot moeilijker ademen en in sommige gevallen zelfs tot allergieën. Er zijn verschillende oorzaken die tot deze problemen leiden. Maar voor de meeste oorzaken bestaat er gelukkig een gepaste oplossing. Soms kan ventilatie voor een oplossing zorgen, soms is een vochtwerende folie de beste remedie. Maar wanneer kiezen voor muren injecteren? Dat vertellen we in dit blogbericht.

Opstijgend vocht bestrijden

Van de verschillende soorten vochtproblemen komt opstijgend vocht het vaakst voor. Grondwater zoekt een weg naar boven via de muur. Maar in principe wordt dat water tegengehouden door een waterkering die onderaan in de muur wordt aangebracht. Vroeger werd dat niet altijd gedaan. Oude huizen zijn dus een makkelijk slachtoffer van optrekkend vocht.

Maar ook nieuwere woningen kunnen hiermee te maken krijgen, want soms wordt de waterkering slecht geplaatst en in andere gevallen raakt ze wel eens beschadigd. Het gevolg is: vochtige muren, zwarte schimmels onderaan de muur, loskomend behang of pleisterwerk en een onaangename, muffe geur in huis.

De enige remedie: zorgen dat er opnieuw een waterkering in de muur wordt aangebracht. Dit is echter specialistenwerk! Een vakman zal steeds een grondige diagnose uitvoeren vooraleer een oplossing op maat te bieden. Want naast de zichtbare vochtschade is er ook onzichtbare. Die wordt met gespecialiseerde meetapparatuur in kaart gebracht. Pak je de onzichtbare schade niet aan, dan zal het probleem blijven opduiken.

Muren injecteren tegen optrekkend vocht

Om een nieuwe waterkering in de muur aan te brengen laat je best je muren injecteren. Daarbij wordt de bepleistering over de hele lengte van de muur verwijderd waarna er om de acht à tien cm gaatjes worden ingeboord. In de gaatjes wordt een vochtwerende crème ingespoten. Wanneer die crème uitdroogt – hoelang dat duurt hangt af van de dikte van de muur – blijft er een nieuw vochtscherm achter.

Om zeker te zijn dat de behandeling hielp wordt er een nacontrole gedaan. En tenslotte krijgt de muur opnieuw een afwerking met nieuwe bepleistering. Kies je voor een behandeling tegen vochtproblemen bij Aquaproved dan krijg je er 30 jaar garantie bovenop! Neem zeker contact met ons op voor een gratis diagnose en een oplossing op maat.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.