Opstijgend vocht behandelen met verf

Kan ik opstijgend vocht behandelen met verf?

16 maart 2022

Vocht in huis, een vaak voorkomend probleem in woningen. Je merkt het vooral aan de muffe geur in huis, aan zwarte schimmels onderaan de muur en aan loskomende bepleistering en behang. De vochtige muur moet zo snel mogelijk worden aangepakt om grotere schade te voorkomen. Maar kan ik opstijgend vocht behandelen met verf?

Waar komt opstijgend vocht vandaan?

Opstijgend vocht is in feite water dat vanuit de grondlaag van de woning omhoog trekt via het metselwerk. Om dat te voorkomen wordt er in de muur een waterkering aangebracht. En hoewel die nu standaard wordt geplaatst, was dat vroeger zeker niet zo. Op die manier lopen oudere huizen makkelijker risico op vochtproblemen.

Maar ook in nieuwe woningen gaat het wel eens mis. De waterkering werd slecht geplaatst, waardoor er bijvoorbeeld lekkende naden zijn, of ze raakte beschadigd. In dat geval vindt het water dus een doorgang in de muur, met alle gevolgen van dien.

En eens het vocht in de muur zit, begint het schade aan te richten die nefast is voor de woning, maar vocht is heel slecht voor de gezondheid. Vocht in huis kan leiden tot ademhalingsproblemen en zelfs tot allergieën!

Opstijgend vocht behandelen met verf?

Er bestaan verschillende soorten vochtwerende verf, bijvoorbeeld om de buitenmuur te beschermen tegen slagregen. Zo krijgt (regen)water geen kans om in de muur te dringen en schade aan te richten. Maar opstijgend vocht behandelen met verf, dat lukt niet.

Hier zit het vocht namelijk al in de muur. En zolang de oorzaak van het vochtprobleem niet wordt aangepakt zal het water steeds verder in de muur blijven trekken. Zelfs met een waterbestendige verf blijft het vocht zich afzetten in de bepleistering die op termijn loskomt van de muur en schade aanricht.

Opstijgend vocht behandelen kan gelukkig wel! Daarvoor brengt onze gespecialiseerde firma een nieuwe waterkering aan in de muur. Die houdt het optrekkend vocht tegen en lost het probleem definitief op. Dat gebeurt door middel van een vochtwerende gel die in de beschadigde muur wordt geïnjecteerd. Eens die gel uitdroogt blijft de waterkering in de muur achter.

Natuurlijk is elk vochtprobleem anders. Via een grondige diagnose moeten de echte oorzaak en de omvang van de schade in kaart worden gebracht. Daarna kan er pas een oplossing op maat worden voorgesteld. Bij Aquaproved is die vochtdiagnose helemaal gratis! Wij lossen het probleem op en werken de muur volledig af. Nadien komen we nog langs voor een nacontrole om zeker te zijn dat de behandeling hielp en geven we je een garantie van maar liefst 30 jaar op de werken!

Meer weten over vochtbehandeling van opstijgend vocht? Neem nu contact op voor een gratis diagnose en een oplossing op maat.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.