bouwkundige gevolgen van vochtproblemen

Muffe geur in huis? Dit zijn de oorzaken!

21 mei 2021

Last van een muffe geur in huis? Het is één van de typische symptomen die kunnen wijzen op vocht in huis. Helaas kampen heel wat woningen met vochtproblemen maar gelukkig kunnen die bijna altijd worden aangepakt. Lees hier meer over hoe een muffe geur in huis te voorkomen.

Muffe geur in huis: de oorzaken

Een muffe geur is iets wat wel vaker voorkomt in oudere huizen. Het kan wijzen op een vochtprobleem waarvoor een ingreep nodig is. Zeker wanneer de geur blijft terugkomen, ook al zorg je voor voldoende ventilatie, heb je waarschijnlijk vocht in huis.

Het blijft dan ook niet bij de muffe geur. Vocht in huis heeft veel meer gevolgen die schadelijk zijn voor de woning én voor je gezondheid. Vaak zien we ook zwarte schimmelvorming onderaan de muur en die kan zorgen voor huidirritaties en op termijn zelfs voor allergieën.

De oorzaak ligt in de meeste gevallen bij opstijgend vocht. Dat is grondwater dat via het metselwerk in de muur ophoog trekt. In principe wordt dat water tegengehouden door de waterkering onderaan de muur maar bij oudere huizen ontbreekt die soms en ook in nieuwe woningen kan die slecht geplaatst of beschadigd raken. Gelukkig bestaan er oplossingen die het vochtprobleem definitief verhelpen!

Muren impregneren tegen de muffe geur

Wanneer je last hebt van vocht in huis omwille van een ontbrekende of defecte waterkering dan kan er een nieuwe vochtwerende laag worden aangebracht in de muur. Vochtbestrijding is echter wel precisiewerk waarvoor je beroep doet op een specialist.

De echte oorzaak en de omvang van het probleem is niet altijd met het blote oog zichtbaar. Er is dus speciale meetapparatuur nodig om ook de onzichtbare vochtschade in kaart te brengen. Aquaproved voert steeds een uitgebreide gratis diagnose uit om zeker te zijn dat we de juiste oplossing bieden.

Daarna verwijderen we de bepleistering van de beschadigde muur en injecteren de muur met een vochtwerende crème via zorgvuldig geboorde gaatjes. Wanneer het vocht uit de crème verdampt – hoelang dat duurt hangt af van de dikte van de muur – blijft er een nieuw vochtscherm achter waardoor er geen grondwater meer naar boven kan trekken.

Eens de muur droog is zullen we hem opnieuw afwerken. Vanaf dan verdwijnt de muffe geur ook uit je huis en kan je weer genieten van het beste wooncomfort! Heb je vragen over vocht in huis en ben je op zoek naar een oplossing op maat? Neem dan vandaag nog contact met ons op of vraag je gratis diagnose!

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.