Vocht in huis is slecht voor de gezondheid

Vocht in huis is slecht voor de gezondheid

7 december 2017

Opstijgend vocht is niet alleen schadelijk voor jouw woning, ook voor je gezondheid kan het grote gevolgen hebben. Wanneer je vocht in huis vaststelt grijp je dus best zo snel mogelijk in. Anders zou je op termijn gezondheidsklachten kunnen gaan ontwikkelen. Vocht in huis is slecht voor de gezondheid en daarover vertellen we graag meer in dit artikel.

Meest voorkomende klachten bij vocht in huis

Een vochtige omgeving is het favoriete klimaat voor virussen en bacteriën. Jouw vochtige muur is dus een ideale broedplaats voor dit en ander ongedierte. Je ademt ze elke dag in krijgt last van hoest, oogirritaties, hoofdpijn en vermoeidheid. In het slechtste geval leiden ze tot een chronische ontsteking van het neusslijmvlies.

Zo’n ontsteking van de luchtwegen kan uiteindelijk ook ademhalingsmoeilijkheden, benauwd gevoel en zelfs astma veroorzaken. Het is dus belangrijk om vochtproblemen definitief op te lossen, om ademhalingsproblemen en erger te voorkomen.

Ontsteking van de luchtwegen is trouwens niet het enige gevolg van vocht in huis. Ook je maag- en darmsysteem wordt geraakt, met misselijkheid en braken tot gevolg. Zelfs je zenuwsysteem en bloedsomloop zijn gevoelig voor vochtproblemen.

Allergie bij vochtproblemen

Een te vochtige woonomgeving is ook een goede basis voor de ontwikkeling van allerhande allergieën. Vooral een allergie voor huisstofmijt kan een gevolg zijn van vocht in huis. Je krijgt acuut last van een verstopte neus, voortdurend hoesten en benauwd gevoel.

Vooral bij opstijgend vocht worden er makkelijk schimmels gevormd op de muren. Die schimmels bevatten mycotoxines. Het zijn deze sporen van de schimmels die voor irritaties en allergie zorgen. Geef ze dus geen kans en kies meteen voor een definitieve vochtbestrijding op maat. Want niets is zo vervelend als allergische reacties krijgen in het eigen woonomgeving.

Ons immuunsysteem

Een vochtig woonklimaat is geen gezonde leefomgeving. Jouw lichaam krijgt het hard te verduren en moet voortdurend vechten tegen ontstekingen, ziektes en allergieën. Dat vraagt veel energie die je nergens anders kwijt kan. Je raakt snel vermoeid waardoor je weer vatbaarder wordt voor allerhande ziektes.

Door het vochtprobleem aan te pakken zorg je dus niet alleen voor een gezonder en aangenamer klimaat in huis, je geeft je lichaam ook de rust en de ruimte om weer op een natuurlijke manier aan je immuunsysteem te bouwen.

Huidproblemen in een vochtige omgeving

Meestal worden huidproblemen in verband gebracht met te droge lucht. Vaak wordt gedacht dat eczeem enkel in droge omstandigheden voorkomt. Maar niets is minder waar. In een vochtige omgeving zorgt huisstofmijt voor verschillende ontstekingen van de huid.

Eczeem is uiteindelijk ook een allergische reactie, maar dan wel op de huid. Heb je last van vocht in huis en zie je schimmelvorming op de muur? Wees dan extra waakzaam want dit is een belangrijke bron van huidirritaties.

Vocht in huis is slecht voor de gezondheid. Merk je opstijgend vocht op in jouw woning, laat het dan zo snel mogelijk behandelen door de specialisten van Aquaproved. Wij pakken het vochtprobleem definitief aan zodat jij weer snel kan genieten van een aangename woning. Neem vandaag nog contact op voor een gratis diagnose.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.