Luchtwegen lijden onder te veel vocht in huis

Vocht in huis is slecht voor de gezondheid

7 december 2017

Opstijgend vocht heeft veel meer kwalijke gevolgen dan aangetast materiaal of een muur met lelijke plekken. Ook jouw gezondheid lijdt onder te veel vocht in huis. Wij vertellen je wat enkele gezondheidsklachten zijn ten gevolge van vochtproblemen.

Problemen met de luchtwegen

Vochtproblemen kunnen leiden tot een aanhoudende ontsteking van het neusslijmvlies. Deze chronische rhinitis is het gevolg van virussen of bacteriën die zich uitstekend in hun sas voelen in een vochtige omgeving. Jij sukkelt met hoest, oogirritaties, nasaal spreken, hoofdpijn en vermoeidheid. Ook astma is een ontsteking van de luchtwegen. Klachten zijn piepende ademhaling, benauwd gevoel, kortademigheid en hoest.

Allergie

Verschillende allergieën houden verband met een te vochtige woonomgeving. Denk maar aan allergieën voor huisstofmijt, schimmels en de uitstoot van de chemische afbraak van bouwmaterialen. Het gevolg? Zware hoest of neusverkoudheden.

Immuunsysteem

Om alle aandoeningen te bekampen die het gevolg zijn van te veel vocht in huis, moet jouw lichaam veel energie verbruiken. En daar lijdt ook jouw afweersysteem onder. Met als gevolg dat je minder immuun bent en sneller ontstekingen ontwikkelt.

Huidproblemen

Eczeem wordt vaak in verband gebracht met droge lucht. Maar ook te veel vochtigheid kan een vorm van eczeem veroorzaken. De ontstekingen van de huid worden dan veroorzaakt door de huisstofmijt die in vochtige woningen een ideale leefomgeving vindt.

Ontstekingen

Dat vocht een ideale voedingsbodem is voor schimmels is algemeen bekend. En die schimmels kunnen ontstekingen aan luchtwegen, maag en darmen veroorzaken. Maar ook ons zenuwstelsel en de bloedsomloop kunnen er onder te lijden hebben.

Overtuigd om ook iets te doen aan opstijgend vocht? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.