gemeentelijke premie

Ontdek de premies voor vochtbestrijding (3): gemeentelijke premies

10 september 2018

Voor de vochtbehandeling kan je vaak een premie krijgen. Eerder berichtten we al over de Verbeteringspremie en de Vlaamse Renovatiepremie. Deze keer zoomen we in op de gemeentelijke premie.

Check premiezoeker.be voor de gemeentelijke premie

We laten je hier kennismaken met de premies van 4 Vlaamse gemeenten. Uiteraard bieden ook heel wat andere gemeenten een gemeentelijke premie voor opstijgend vocht aan. Je ontdekt ze op de website van jouw gemeente of via premiezoeker.be.

Sint-Niklaas

In het kader van de stedelijke premie duurzaam renoveren biedt de stad Sint-Niklaas ook een tegemoetkoming van 500 euro aan voor de behandeling van opstijgend vocht. Zowel het injecteren van muren als het plaatsen van een waterdicht membraam komen in aanmerking. Een extra troef van deze premie is dat je die ook kan aanvragen voor een woning die je verhuurt.

Antwerpen

Met de Toelage Woningrenovatie kan je in de stad Antwerpen een premie krijgen voor een groot aantal renovatiewerken. Vochtbestrijding is een van deze werken. Deze gemeentelijke premie geldt voor woningen, appartementen en studentenkamers. De helft van de kostprijs van de werken kan worden vergoed. Afhankelijk van de grootte en de aard van wooneenheid ligt de maximumtoelage tussen de 2.000 en de 9.000 euro. Dit bedrag geldt voor de volledige aanvraag, dus niet alleen voor de vochtbestrijdingswerken.

Leuven

De Verbeteringspremie voor woningen van de stad Leuven is gekoppeld aan de Vlaamse Verbeteringspremie. Vraag je de Vlaamse premie aan, dan kan je onder dezelfde voorwaarden bovenop ook de gemeentelijke premie aanvragen. De premie van de stad bedraagt hetzelfde bedrag als de Vlaamse premie, met die wetenschap dat het totaal van alle premies niet hoger mag zijn dan de kostprijs van de werken.

Beveren

De gemeente Beveren betaalt een specifieke gemeentelijke Premie voor het weren van opstijgend vocht. Zowel het aanbrengen van een waterkerende laag als het injecteren van de muren komt in aanmerking. De premie bedraagt 25 % van de totale factuur, met een maximum van 1.000 euro. Je kan deze premie ook combineren met de Beverse Premie voor voorgevelrenovatie.

Wil je werk maken van de behandeling van de vochtproblemen in jouw woning? Contacteer ons gerust voor een gratis diagnose.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.