Hoeveel kost muren injecteren?

Hoeveel kost muren injecteren?

23 juli 2021

Veel woningen in België kampen met vochtproblemen. Vaak zijn dat oudere woningen, waar bij de bouw nog minder aandacht was voor potentiële problemen, maar ook nieuwe huizen kunnen te maken krijgen met vocht in huis. Aquaproved kan jouw muren injecteren om het probleem aan te pakken. Maar hoeveel kost muren injecteren? Dat lees je in dit blogbericht.

Vocht in huis: symptomen

Vochtproblemen worden meestal pas opgemerkt op het moment dat er zichtbare schade is. Maar de onzichtbare schade kan veel groter zijn, dus wanneer je één van de symptomen van vocht opmerkt, dan laat je best een specialist komen voor een gratis diagnose van het vochtprobleem.

Een belangrijk signaal van een mogelijk vochtprobleem is een muffe geur in huis. Misschien is er nog geen vochtschade te zien, maar zo’n geur is wel een waarschuwing. Merk je dat de vloer, plinten of bepleistering loskomen, heb je zwarte schimmelvlekken op de muur? Dan heb je ongetwijfeld te maken met opstijgend vocht.

Dat kunnen we gelukkig definitief verhelpen door je muren te injecteren waardoor we een nieuwe waterkering aanbrengen in de muur. Maar hoeveel kost muren injecteren? Wat bepaalt de prijs van vochtbehandeling?

Hoeveel kost muren injecteren?

Elk vochtprobleem is anders. Niet alleen oorzaak kan verschillen, ook de opgelopen schade is steeds anders. Er zijn dan ook verschillende factoren die een invloed hebben op de prijs. We zetten de belangrijkste even op een rij:

  • In de eerste plaats is er het type vochtprobleem. Voor elk probleem is er een oplossing op maat maar eerst moet er wel een grondige diagnose gebeuren om oorzaak en schade in kaart te brengen. Bij Aquaproved is die diagnose helemaal gratis!
  • De omvang van de schade: de prijs wordt ook bepaald door het aantal te behandelen m². Een grotere oppervlakte betekent meestal een lagere prijs per m². Hoe sneller je de schade opmerkt, hoe beperkter de ingreep, dus hoe lager de totale kostprijs.
  • Dikte van de muur: bij muren injecteren wordt er een vochtwerende gel in de muur aangebracht. Hoe groter de oppervlakte en hoe dikker de muur, hoe meer gel er moet worden gebruikt. En dat beïnvloedt natuurlijk de prijs.

De juiste diagnose is dus essentieel om een correcte offerte te kunnen maken. We komen steeds eerst zelf  ter plekke om de oorzaak van het vochtprobleem en de omvang van de schade vast te stellen.

Aquaproved zorgt ook voor het verwijderen van de beschadigde bepleistering en voor het afwerken met nieuwe pleister. Al die werken doen we in eigen beheer. Zo volgen we alles heel precies op en krijg je een goed zicht op de volledige kostprijs van het project. En je geniet van 30 jaar garantie op de door ons uitgevoerde werken!

Hoeveel kost muren injecteren? Het is een vraag die afhangt van verschillende factoren. Maar wanneer je vocht in huis opmerkt, neem je zo snel mogelijk contact op met de specialisten van Aquaproved. Op die manier blijft de schade beperkt, wat natuurlijk goed is voor je woning én voor je portemonnee.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.