Vocht bestrijden

Vocht bestrijden: hoe pak je het aan?

19 januari 2021

Heel wat huizen krijgen te maken met vochtproblemenVocht in huis kan verschillende oorzaken hebben, maar ook heel nadelige gevolgen. Gelukkig kan je vocht bestrijden zodat het probleem definitief van de baan is. Wij vertellen je er graag meer over.

Vocht bestrijden: hoe pak je het aan?

Vocht bestrijden in huis

Natte plekken in huis kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan je bijvoorbeeld vochtige ramen hebben in de badkamer of slaapkamer omdat de ruimte onvoldoende werd geventileerd. Maar het kan ook zijn dat je schade aan de muur vaststelt. En dan is de oorzaak soms moeilijker te achterhalen.

Vocht bestrijden kan je dus maar doen op het moment dat je de oorzaak van het probleem kent. Die kunnen we vaststellen door de juiste diagnose op te maken. Want voor ieder vochtprobleem bestaat er gelukkig een oplossing. Het is belangrijk dat vochtbestrijding op de gepaste manier gebeurt.

 

 

Wanneer je vocht in huis opmerkt neem je best zo snel mogelijk contact met ons op. Wij doen gratis de diagnose en stellen je een oplossing op maat voor. Hoe sneller we het probleem kunnen aanpakken, hoe kleiner de ingreep die we moeten doen. En hoe beter voor jouw portemonnee, natuurlijk.

Vocht bestrijden in huis?

Aquaproved komt wel vaker in gebouwen een vochtprobleem oplossen waar de eigenaar zelf al pogingen heeft ondernomen om het vochtprobleem te bestrijden. Op zich is dat niet onlogisch. Zeker wanneer er slechts weinig schade zichtbaar is lijkt een eenvoudige ingreep voldoende. Maar let op: het onderliggende probleem kan veel groter zijn.

Een kleine schimmelplek onderaan de muur wegvegen en er eventueel een extra laagje nieuwe verf op aanbrengen. Een loskomende plint opnieuw bevestigen met watervaste lijm. Vocht bestrijden lijkt soms simpel, maar dat is het niet! Schimmel, muffe geur in huis en loskomende plinten wijzen op opstijgend vocht. De oorzaak zit vermoedelijk in een fout geïnstalleerde waterkering. Zolang het probleem niet definitief wordt aangepakt zal de schade enkel groter worden.

Hetzelfde geldt voor zoutschade. Dat merk je aan een witte, poederachtige laag op je muur. Je kan die makkelijk wegvegen maar de laag zal telkens terugkomen. Wat je ziet zijn de zouten uit het grondwater die zijn gekristalliseerd nadat het optrekkend vocht is opgedroogd. Die zouten blijven in je muur zitten en trekken telkens opnieuw nattigheid aan. Zonder structurele oplossing zal je muur altijd vochtig blijven.

Wat is de beste oplossing voor mijn probleem?

Vocht bestrijden is specialistenwerk. Alles begint bij je juiste diagnose. Die stellen we dankzij onze gespecialiseerde meetapparatuur. We gaan op zoek naar de oorzaak van het probleem en stellen de omvang van de zichtbare en onzichtbare schade vast.

Is de schade een gevolg van optrekkend grondwater, dan zullen we het vocht bestrijden door je muren te injecteren met een vochtwerende gel. Eens die is uitgedroogd blijft er een vochtwerend barrière achter in je muur, met andere woorden een chemisch/fysische waterkering. Na controle kan, indien er geen zouten aanwezig zijn, de wand opnieuw worden afgewerkt.

Blijkt de schade een gevolg van zout in de muur, dan brengen we een ademend zoutmembraam aan waardoor we de zoutkristallen isoleren. Ook hier kan de wand nadien met een gerust hart opnieuw worden bepleisterd en afgewerkt.

Zeker bij het injecteren van muren kan het enkele maanden duren vooraleer de wand weer helemaal droog is. Voor ons is het vocht bestrijden dus pas definitief geslaagd wanneer we onze na-controle hebben gedaan.

Heb je last van natte muren in huis? Wil je vocht bestrijden op de beste manier? Neem vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies en een oplossing op maat.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.