Vochtbestrijding

Muren injecteren: waarom je beter een vakman inschakelt

4 november 2018

Denk je eraan om zelf je muren te injecteren? Je wil natuurlijk zo snel mogelijk van jouw vochtproblemen af. Dat begrijpen wij bij Aquaproved maar al te best! Maar muren injecteren is vakwerk. Plus: een vakman doet veel meer dan dat.

Eerst een grondige diagnose

Een vochtprobleem kan verschillende oorzaken hebben en elk probleem vereist een specifieke behandeling. Zorg dus dat je eerst goed zicht krijgt op het vochtprobleem in jouw huis. Heb je last van doorslaand vocht, condensatievocht of vocht door lekkage in leidingen en buizen? Dan helpt muren injecteren helemaal niet.

Muren injecteren is enkel aangewezen bij capillair vocht. Laat je daarom bijstaan door het professionele oog van een vakman om een grondige diagnose te stellen. Dat is precies wat Aquaproved eerst en vooral bij je thuis komt doen. We voeren controles uit en brengen de omvang van het vochtprobleem in kaart met professionele meetapparatuur. Daarna krijg je van ons een oplossing, helemaal op maat.

Enkel doeltreffend bij capillair vocht

Maar wat is capillair vocht eigenlijk? Kort gezegd is dat grondwater dat via de funderingen in jouw muren komt. Want metselwerk is poreus en water kan zich daar heel gemakkelijk in vastzetten. Capillair vocht is vooral een probleem bij oudere huizen, omdat er nog geen waterkerende laag werd toegepast.

Zo wordt een muur na verloop van tijd een spons, beter bekend als optrekkend vocht. Het effect is niet onmiddellijk zichtbaar. Maar na verloop van tijd zie en ruik je het wel: vocht- en schimmelvlekken, loskomend behang en schilderwerk, een muffe geur in huis. Je muren injecteren is dan het enige redmiddel.

Muren injecteren: hoe?

Eens de juiste diagnose gesteld, volgt het vakwerk. Muren injecteren verloopt in drie fasen waarbij telkens professionele apparatuur en kennis van zaken is vereist.

Eerst worden om de 8 à 10 centimeter gaatjes geboord, vlak boven het maaiveld en tot op 1 cm van het einde van de muur. In die gaatjes injecteren we een speciale vochtwerende crème onder lage druk. De gaatjes worden nadien afgesloten met PU-schuim of waterdichte mortel.

Alleen als dit proces nauwkeurig wordt uitgevoerd, ontstaat een waterdichte barrière die verder opstijgend vocht gegarandeerd tegengaat.

Kwalitatieve nazorg

En daar laten wij het bij Aquaproved niet bij. Want wij volgen deze behandeling nauwgezet op met een grondige nacontrole. Daarbij maken wij opnieuw gebruik van onze jarenlange ervaring en professionele technieken.

Zo maken wij kwalitatief komaf met al jouw vochtproblemen. En daarom maakt een vakman dus wel degelijk het verschil.

Behandeling tegen opstijgend vocht kan in aanmerking komen voor de Vlaamse renovatiepremie.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.