Beroep doen op brandverzekering bij vochtschade

Kan je beroep doen op jouw brandverzekering bij vochtschade?

25 januari 2021

Vochtproblemen in huis komen heel vaak voor. Gelukkig kunnen bijna alle problemen worden verholpen, maar er is natuurlijk wel een ingreep van een specialist nodig. In sommige gevallen komt de verzekering tussen, maar wanneer kan u eigenlijk een beroep doen op uw brandverzekering bij vochtschade?

Brandverzekering bij vochtschade

Om een beroep te kunnen doen op jouw brandverzekering bij vochtschade heeft moet dit natuurlijk in de polis omschreven staan. In de meeste gevallen is dat ook zo, maar je checkt toch best bij je verzekeraar om na te gaan waar je recht op hebt.

Maar het grootste deel standaard brandverzekeringen komt in principe enkel tussen in de gevolgschade. Dat is dus de schade die het gevolg is van een vochtprobleem en niet het oplossen van het probleem zelf. Het is dus belangrijk om na te gaan of jouw verzekering ook de aanpak van de oorzaak dekt.

Heb je te maken met opstijgend vocht, dan zullen de meeste brandverzekeringen tussenkomen bij waterschade als dat vocht het gevolg is van – bijvoorbeeld – een overstroming of onophoudelijke regen. Wanneer het – in een woning van minder dan 10 jaar oud – gaat om een constructiefout in de waterkering, dan is de architect en/of aannemer meestal aansprakelijk.

Welke vochtproblemen?

Niet alle vochtschade wordt dus gedekt door de brandverzekering. In principe zijn er een drietal soorten vochtproblemen waarbij de verzekering bijna altijd standaard tussenkomt:

  • Bij waterschade als gevolg van een lek in een leiding
  • Bij schade ten gevolge van een lek in het dak
  • Meestal ook bij waterschade die het gevolg is van een overstroming of overvloedige regen.

In dat laatste geval kan het dus ook gaan over opstijgend vocht, maar zoals al eerder gezegd: enkel als gevolg van overmacht.

Wil je vochtschade voorkomen dan doe je er dus goed aan om bij de minste symptomen van opstijgend vocht de oorzaak meteen aan te laten pakken door een gespecialiseerde firma. Want eens je te maken krijgt met vochtige muren zal dit steeds blijven terugkomen.

Aquaproved is de specialist in het definitief verhelpen van vochtproblemen. Wij kunnen de muren injecteren om zo een nieuwe waterkering aan te brengen die opstijgend vocht tegenhoudt. Meer weten over onze vochtbestrijding? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een uitgebreide gratis diagnose.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.