Vochtige binnenmuur behandelen

Hoe vochtige binnenmuur behandelen?

20 januari 2020

Last van vochtige muren in huis? Je bent niet alleen want heel veel woningen in België krijgen met dit probleem te maken. Gelukkig bestaan er vandaag oplossingen die dit vochtprobleem definitief verhelpen. We vertellen je er graag meer over in deze blogpost: hoe vochtige binnenmuur behandelen.

Vochtige muur behandelen

Vocht in huis kan optreden in heel wat woningen. Bij oude huizen ligt het probleem vaak bij een ontbrekende vochtwering onderaan de muur waardoor het water uit de grondlaag omhoog trekt. Dat fenomeen noemen we optrekkend vocht.

Maar ook in nieuwere woningen kunnen er problemen optreden, bijvoorbeeld wanneer die vochtkering slecht geplaatst werd of beschadigd raakte. De muur zal niet alleen vochtig zijn, er kan schimmelvorming optreden en je zal een muffe geur waarnemen die zelfs bij voldoende verluchting niet uit huis verdwijnt.

Maar hoe een vochtige binnenmuur behandelen? Hoe sneller je reageert, hoe kleiner de schade en de ingreep. Die ingreep laat je echter wel best aan specialisten over. Aquaproved beschikt over gespecialiseerde meetapparatuur die ook de onzichtbare schade vaststelt en zorgt altijd voor een oplossing op maat.

Op de getroffen muur wordt de bepleistering verwijderd. Daarna maken we over de hele lengte van de muur gaatjes waarin we een vochtwerende gel injecteren. Wanneer die uitdroogt – een proces dat, afhankelijk van de dikte van de muur, enkele weken tot enkele maanden kan duren – legt die een nieuw vochtscherm in de muur.

Bij een nacontrole checken we of de muur volledig droog is en kan er opnieuw bepleisterd worden. Maar soms laat het opgetrokken vocht ook zoutkristallen achter in de muur. Die trekken vocht uit de atmosfeer aan waardoor je muur constant vochtig blijft. Dat noemen we zoutschade.

Behandelen van zoutschade

De zoutschade is gelukkig te behandelen, doch op een andere manier dan bij het optrekkend vocht. Bij zoutschade halen we de bepleistering eveneens weg op de beschadigde muur en brengen we een membraam aan dat het zout isoleert van het pleisterwerk.

Het voordeel is dat je bij deze behandeling direct resultaat hebt en dat er ook meteen weer kan worden bepleisterd. Maar ook hier voert Aquaproved uiteraard een nacontrole uit om er zeker van te zijn dat de muur definitief droog is.

Maar weten over hoe een vochtige binnenmuur behandelen? Wij komen graag bij je langs voor een gratis diagnose en stellen je een oplossing op maat voor. Neem vandaag nog contact met ons op!

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.