Subsidies voor behandelen van vochtproblemen

Welke subsidies voor behandelen van vochtproblemen

25 maart 2020

Vochtproblemen in huis? Dan doe je er goed aan om die zo snel mogelijk te laten behandelen. Hoe sneller je het probleem aanpakt, hoe minder schade er wordt veroorzaakt en hoe kleiner de ingreep. Gelukkig komt de overheid tussen in de kosten voor het behandelen van vochtproblemen. Maar op welke subsidies heb je recht? Lees er meer over in dit blogbericht!

Subsidies voor het behandelen van vochtproblemen

Er zijn heel wat factoren die bepalen op welke subsidies voor het behandelen van vochtproblemen jij aanspraak kan maken. Zo moet je de woning over het algemeen zelf bewonen als eigenaar, of verhuren aan een sociaal verhuurkantoor voor tenminste 9 jaar. Daarnaast geven een aantal gemeentes nog bijkomende subsidies.

De meest gebruikte subsidie is de Vlaamse overkoepelende renovatiepremie. Die wordt aangevraagd voor algemene woningrenovatie, maar het behandelen van vochtproblemen hoort daar ook bij. De hoogte van de premie hangt af van het inkomen van de aanvrager en van de woning waarvoor de subsidie werd aangevraagd. Maar er wordt ook bekeken of je nog andere eigendommen hebt en tenslotte moet je natuurlijk een factuur voor de gedane werken kunnen voorleggen.

Daarnaast is het belangrijk dat de werken door een erkende aannemer werden uitgevoerd. Als specialist in het behandelen van vochtproblemen is Aquaproved uiteraard erkend. Als je aan de voorwaarden voldoet kan de overheid dus tussenkomen in de werken die wij voor je deden.

Andere voorwaarden en premies

Niet voor ieder vochtprobleem kan zomaar subsidie worden aangevraagd.

Enkel deze werken komen in aanmerking:

  • Het behandelen van de muren tegen optrekkend vocht.
  • Behandelen van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht.
  • Muren tegen huiszwam behandelen.
  • Houten draagvloeren beschermen tegen zwammen en insecten.
  • Natte of droge kalkbepleistering aanbrengen tegen een muur, onder andere als beschermlaag tegen slagregens.

Aquaproved is gespecialiseerd in het aanpakken van optrekkend vocht. Door een vochtwerende gel in de muur te injecteren brengen we een nieuw vochtscherm aan waardoor het water niet meer naar boven kan trekken.

Sommige gemeentes hebben zelf extra subsidies beschikbaar voor renovatiewerken aan woningen. In bepaalde gevallen wordt behandeling van vochtproblemen daar ook bijgerekend. Wil je weten of jouw gemeente die premies aanbiedt? Neem dan best contact op met het betrokken gemeenteloket.

Voor alle vragen over het behandelen van vochtproblemen in huis kan je terecht bij Aquaproved. Wij komen graag bij je langs voor een gratis diagnose en stellen je een oplossing op maat voor. Contacteer ons vandaag nog!

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.