Wat kost vochtbestrijding?

Wat kost vochtbestrijding?

12 november 2020

Vochtproblemen komen in heel veel huizen voor. Meestal in oudere woningen, waar geen waterkering werd voorzien, onderaan de muur. Maar ook in recente gebouwen kunnen er problemen opduiken, bijvoorbeeld door lekkage, onvoldoende ventilatie of door een defect in de vochtkering. Gelukkig kunnen we vocht definitief bestrijden. Maar wat kost vochtbestrijding? We vertellen er alles over in dit blogbericht.

Vocht in huis bestrijden

Problemen met vocht in huis worden helaas meestal pas opgemerkt wanneer het te laat is en er schade ontstond. Soms zit die schade op een verborgen plek en kan het lang duren vooraleer het wordt gezien. Maar wanneer je een muffe geur in huis merkt, of last hebt van aangedampte ruiten, dan is een professionele diagnose van het vochtprobleem aangewezen.

Heb je vochtschade, dan zal je dat merken aan vloer, plint of bepleistering die loskomt, zwarte schimmelvlekken of muren die steeds nat blijven. Heb je te maken met opstijgend vocht dan kunnen we het probleem definitief verhelpen door een nieuwe waterkering aan te brengen in de muur.

Maar meestal gaat dat ook gepaard met zoutschade. Dat is een gevolg van de zoutkristallen uit het optrekkend vocht die in de muur blijven zitten. Die trekken steeds weer vocht aan uit de atmosfeer waardoor de muur constant nat blijft.

Aquaproved kan bijna alle vochtproblemen verhelpen met een oplossing op maat. We werken van A tot Z, van diagnose tot eindafwerking na de ingreep. Maar hoeveel kost vochtbestrijding? Daar is moeilijk één antwoord op te geven. We leggen je wel graag uit wat de prijs kan beïnvloeden.

Hoeveel kost vochtbestrijding dan?

Elk vochtprobleem is anders. De oorzaak kan verschillend zijn, de opgelopen schade ook. Het is dus niet mogelijk om zomaar een richtprijs te geven voor het behandelen van vocht in huis. Wat zijn dan de factoren die een invloed hebben op die prijs?

  • Type vochtprobleem (opstijgend vocht, zoutschade, lekkage of onvoldoende verluchting)
  • Omvang van de schade (hoeveel m² moet worden behandeld?)
  • Gebruikte methode en materialen (voor elk vochtprobleem wordt een andere remedie gebruikt)

Vocht in huis aanpakken begint altijd met de juiste diagnose stellen. We zullen dus pas een correcte offerte kunnen maken nadat we eerst zelf ter plekke zijn geweest om de oorzaak van het vochtprobleem en de omvang van de schade vast te stellen.

We bekijken hoeveel bepleistering moet worden verwijderd en wat het aantal m² is dat we gaan behandelen. Aquaproved voert al die werken voor je uit in eigen beheer. Zo krijg je meteen een goed zicht op de volledige kostprijs van het project.

Daarvoor werken we met speciaal ontwerpen producten. Zo gebruiken we een hoge kwaliteit vochtwerende gel die we in de muren injecteren om een nieuwe waterkering te vormen. Op die manier krijgt opstijgend vocht geen kans meer.

De achtergebleven zoutschade pakken we aan met een ultradun zoutmembraam waardoor de kristallen worden afgescheiden van de bepleistering. Dit membraam is ademend. De vochtige muur kan door de folie heen uitdrogen. Om zeker te zijn dat de behandeling goed heeft gewerkt doen we nadien nog een na-controle.

Er zijn dus verschillende factoren die de prijs van vochtbestrijding bepalen. Eens je vocht in huis opmerkt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de specialisten van Aquaproved. Op die manier blijft de schade beperkt, wat natuurlijk goed is voor je woning én voor je portemonnee…

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.