Muren laten injecteren

Muren laten injecteren door een specialist

3 december 2020

Vocht in huis is een probleem waar vandaag heel wat woningen mee te maken krijgen. Dat is vervelend, want vochtige muren brengen veel hinder met zich mee. Zo kan bepleistering, behangpapier of zelfs vloer loskomen, ontstaan er schimmels en hangt er een muffe geur in huis. Vochtproblemen kunnen worden aangepakt, maar wil je het definitief verhelpen dan laat je je muren injecteren door een specialist.

Diagnose van vochtproblemen

De beste oplossing voor het vochtprobleem begint bij de juiste diagnose. Die is essentieel voor een professionele en definitieve behandeling. Want elk probleem is anders en vraagt dus ook een andere aanpak.

Maar ook: naast zichtbare schade – die je zelf kan vaststellen – is er meestal ook onzichtbare schade. En die wordt enkel met gespecialiseerde meetapparatuur opgemerkt. Pak je enkel de zichtbare schade aan, dan zal het vocht steeds blijven terugkomen en wordt het probleem op termijn alleen maar groter.

Omdat we zeker willen zijn dat we jou de juiste oplossing voorstellen voeren we die uitgebreide diagnose gratis voor je uit. Enkel zo brengen we de volledige schade in kaart en kunnen we het vochtprobleem echt helemaal remediëren. Net daarom is een gespecialiseerde, professionele aanpak nodig.

Muren injecteren door een specialist

Om opstijgend vocht een halt toe te roepen gaan we je muren injecteren. De oorzaak van het probleem ligt bij het grondwater dat via het metselwerk omhoog wordt getrokken. Normaal gezien komt het vocht tegen een waterkering terecht maar in sommige gevallen ontbreekt die, raakte die beschadigd of werd ze slecht geplaatst.

Door het injecteren van muren brengen we een nieuwe waterkering aan. Daarvoor verwijderen we een deel van de bepleistering van de te behandelen muren. Vervolgens wordt de muur om de 8 à 10 cm ingeboord tot de juiste diepte en injecteren we een vochtwerende crème.

Dat is natuurlijk precisiewerk en kan enkel door een specialist worden uitgevoerd. De vochtwerende crème vult de poriën van de muur. Wanneer de crème droogt blijft er een nieuwe waterkering achter. Op die manier heeft het vocht geen kans meer om schade te veroorzaken.

Om zeker te zijn dat de behandeling zijn werk deed doen we nog een na-controle. Wanneer we die doen hangt af van de dikte van de muur. Hoe dikker die is, hoe langer de droogtijd van de crème. En eens alles in orde is bepleisteren we je muur weer en wordt hij helemaal afgewerkt.

Wil je garantie op een definitieve oplossing voor vocht in huis? Dan laat je je muren dus best injecteren door een specialist zoals Aquaproved. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis diagnose en een oplossing op maat!

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.