Wanneer kiezen voor muren injecteren

Muren injecteren: hoe werkt dat?

24 oktober 2022

Je hebt er vast en zeker al van gehoord. Muren injecteren is dan ook een van de meest bekende methodes om vocht te bestrijden in je woning. Dankzij deze technologie geniet je snel en makkelijk terug van een volledig vochtbestendige woning. Als dit goed uitgevoerd wordt heb je een langdurige en goedkope oplossing voor jouw vochtprobleem.

Waarom muren injecteren?

Een veel voorkomend probleem in een woning is opstijgend vocht. Opstijgend vocht ontstaat meestal bij oudere woningen maar ook moderne woningen kunnen hier last van hebben.

De oorzaak van opstijgend vocht is vaak een slechte werking van de huidige waterkering of de afwezigheid van een waterkering. Hierdoor krijgt grondwater de kan om traag in je muren te trekken. Dat noemen we opstijgend vocht.

De makkelijkste manier om dit fenomeen tegen te gaan is door de muren te injecteren. Hierdoor geven we deze muur een beschermende laag tegen het optrekkende vocht en verhelp je dit vervelende vochtprobleem.

Opstijgend vocht herkennen

Er zijn een aantal verschillende zaken waaraan je kan merken dat je woning last heeft van vocht. Het is belangrijk om deze problemen zo vroeg mogelijk vast te stellen om er voor te zorgen dat het niet verder uit de hand loopt dan nodig is.

Als je last hebt van opstijgend vocht dan zijn er een aantal visuele controles dat je kan uitvoeren om er zeker van te zijn.

  • de muurafwerking zoals behang, verf en pleister komen los
  • er ontstaan zwarte schimmels op de muur
  • je krijgt plekken of zoutkringen op de muur
  • Er hangt een muffe, vochtige geur in huis

Elk van bovenstaande symptomen kan wijzen op een vochtprobleem bij jou in de woning. Als je last hebt van opstijgend vocht is het goed om zo snel mogelijk contact op te nemen met een professional om er voor te zorgen dat de juiste diagnose gemaakt wordt.

Pas dan kan je aan de slag met een passende oplossing voor het probleem. Het water kan namelijk op verschillende manieren bij jou binnen geraken.

De gevolgen van vochtproblemen

Vocht in huis is geen pretje. Het is meer dan enkel en alleen een vervelend probleem want het heeft ook een ernstig effect op een aantal verschillende zaken.

  • Het tast de afwerking van je muren aan met onnodige kosten als gevolg
  • Risico op gezondheidsproblemen en geïrriteerde luchtwegen
  • Blijvende schade aan de constructie van je woning dat andere vochtproblemen kan escaleren
  • Door een hoge vochtigheidsgraad blijft de lucht in huis kouder waardoor je meer zal verbruiken en je energierekening ook zal stijgen.

Zoals je kan zien is het van essentieel belang om er als de bliksem bij te zijn eenmaal je ziet dat er vochtproblemen zijn. De gevolgen zijn vaak ernstig en erg kostelijk als je het laat aanslepen.

Hoeveel kost muren injecteren?

Hoe werkt muren injecteren

Heb je last van opstijgend vocht dan is muren injecteren de best passende manier om je probleem te bestrijden. Zoals de term al aangeeft gaan we je muren injecteren met een vochtwerende substantie om zo je muren terug waterdicht te maken.

Stap 1: Vaststellen van het probleem

De eerste belangrijke stap naar een goede en duurzame oplossing is het vaststellen van het probleem. Er zijn talloze oorzaken die kunnen leiden tot vochtproblemen. Door de juiste diagnose te stellen kan je met de juiste oplossing aan de slag gaan.

Pas als je met de juiste methode aan de slag gaat en deze laat uitvoeren door een professional, kan je rekenen op een 100% waterdicht resultaat. Daarom is het belangrijk om steeds beroep te doen op iemand met ervaring binnen het bestrijden van vocht.

Stap 2: Gaten boren

Als we eenmaal weten welke muur is aangetast door het opstijgend vocht kunnen we aan de slag gaan. Vervolgens zullen we gaten boren over de complete lengte van de muur. Deze gaten worden een 5 tal centimeter boven de vloerpas geboord op 10 à 15 centimeter van elkaar.

De hoeveelheid gaten is ook afhankelijk van het middel waarmee gewerkt wordt, het soort muur en de grootte van het probleem. Afhankelijk van deze factoren zal een professional de juiste keuze kunnen maken om succes te garanderen.

Stap 3: Muren injecteren met injectiemiddel

Eenmaal alle gaten geboord zijn plaatsen we kleine kanaaltjes in de voorgeboorde gaten. Hierin gaan we het waterafstotende injectiemiddel spuiten. Dit middel wordt dan opgenomen door de muur en zal een beschermende en waterafstotende laag vormen in je muur.

Er bestaan heel wat verschillende soorten middeltjes waarmee je je muur kan inspuiten. Het is steeds belangrijk om het juiste middel te kiezen. Kies daarom altijd om dit werk te laten uitvoeren door een professional.

Als je op zoek bent naar iemand om je te helpen bij je muren injecteren dan kan je steeds contact met ons opnemen. Onze specialisten en experts helpen je graag verder met al je vragen en een gratis diagnose.

Stap 4: Geniet van een droge muur

Dankzij de vochtafstotende eigenschappen van het geïnjecteerde middel krijgt je muur een nieuwe waterkering. Hierdoor komt er geen vers water in je muur en kan je muur beginnen uitdrogen.

Hierna kan je zorgeloos genieten van een droge muur en alle voordelen van dien. Terug een gezonde lucht in huis zonder vieze plekken op de muur.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.