Opstijgend vocht

Help! Een gerenoveerde woning met vochtproblemen.

30 september 2022

Je hebt pas een huis gekocht waar nog wat werk aan te doen was. Na een intense periode van renoveren kan je eindelijk genieten van je welverdiende thuis. Maar wat merk je nu op? Je woning wordt getroffen door vochtproblemen.

Het lijkt misschien niet mogelijk omdat je tijdens de verbouwingen en renovatiewerken tracht alle problemen, te verhelpen. Het is echter sneller gebeurt dan je zou denken. Door te werken met materialen dat vermengd worden met water of door een kleine fout kan een vochtprobleem al de kop op steken.

Heb jij toevallig ook een van deze probleem factoren aanwezig dan heb je voor je het weet last van vochtproblemen in je pas gerenoveerde woning.

Bouwvocht voorkomen

Vocht is een hardnekkig en vervelend probleem in elke woning. Als je vocht in je woning aantreft is het nodig om te zorgen voor een snelle en permanente oplossing voor het probleem. Vocht kan namelijk erg veel schade aanbrengen, brengt extra kosten met zich mee en het is schadelijk voor je gezondheid.

Net daarom is het zo belangrijk om vochtproblemen te voorkomen na verbouwingen. Want voorkomen is steeds makkelijker dan oplossen. Je kan namelijk starten met het verwijderen van onnodige risico’s.

Ventileer goed

Als eerste tip is het steeds belangrijk om goed te ventileren tijdens het bouwen en verbouwen. Met een goede ventilatie en luchtverplaatsing kan je jezelf een groot plezier doen op termijn. Zeker tijdens de zomermaanden is het een goed idee om ramen zoveel mogelijk open te zetten.

Gebruik zoveel mogelijk droge materialen

Daarnaast raden we ook sterk aan om steeds met droge materialen aan de slag te gaan indien mogelijk. Als je je buitenmuur opnieuw wil metselen doe dat dan met droge stenen. Zo kan er geen vocht opstapelen in de muren dat later voor onaangename problemen kan zorgen.

Wees waakzaam

Tot slot is de beste tip die we kunnen meegeven om steeds waakzaam te blijven. Ben je aan het renoveren ga dan niet over één nacht ijs. Overhaaste beslissingen of een gebrek aan technische kennis kunnen zorgen voor fouten. Hoewel deze vaak niet meteen de kop op steken zorgen deze later voor grote kosten en onaangename ervaringen. Wees dus steeds waakzaam voor fouten en overhaaste beslissingen.

Vochtproblemen herkennen

Heb je reeds gerenoveerd en denk je dat je vochtproblemen hebt? Er zijn een aantal sterke visuele indicaties die wijzen op een vochtprobleem. Een aantal van de belangrijkste factoren waaraan je vocht in je woning kan herkennen zijn:

  • Condens op de ramen
  • Loskomend behang papier
  • Afbladderende verf of pleisterwerk
  • Verkleuringen en vochtvlekken op de muur
  • loskomende vloerbekleding en plinten
  • Onfrisse en muffe geuren in huis
  • Zwarte schimmelvlekken
  • Druppels op het plafond

Vochtproblemen oplossen in je gerenoveerde woning

Het is van essentieel belang om je woning na een verbouwing of renovatie steeds goed te laten drogen. Heb je na je renovatie toch nog vocht aanwezig in je woning dan is een goede ventilatie en eventueel een bouwdroger een fantastische eerste optie.

Blijft het vochtprobleem aanwezig dan is het tijd om er een expert bij te halen zoals Aquaproved. Elk vochtprobleem is namelijk anders en vereist een specifieke aanpak. Een snelle en correcte diagnose is van essentieel belang. Hoe sneller we kunnen ingrijpen hoe minder schade.

Vraag hier uw gratis diagnose aan bij Aquaproved vochtbestrijding en los het probleem op wanneer het nog in het beginstadium zit. 

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.