Opstijgend vocht Leuven

Vochtige muren in huis? Heel wat woningen en andere gebouwen in Leuven krijgen er vandaag mee te maken. Doorgaans gaat het hier om opstijgend vocht. Gelukkig kan je opstijgend vocht behandelen. Wees er op tijd bij, want dit kan vervelende gevolgen hebben voor je huis en voor je gezondheid. De specialisten van Aquaproved pakken opstijgend vocht Leuven snel en efficiënt aan en lossen het vochtprobleem voorgoed op.

Opstijgend vocht in Leuven: de kenmerken

Opstijgend vocht Leuven

Opstijgend vocht herken je meteen aan de schimmels die zich onderaan de muren vormen. Maar je kan ook merken dat pleisterwerk, vloer of behang loskomt en dat er – zelfs met voldoende verluchting – een muffe geur in huis blijft hangen. Bovendien blijven die problemen steeds terugkomen, wat uiteindelijk tot vochtschade leidt.

Dit vochtprobleem wordt doorgaans veroorzaakt door water dat vanuit de grondlaag omhoog wordt gezogen in de muur. Bij moderne huizen voorziet de aannemer bij de bouw een waterkering, onderaan de muur. Die verhindert dat het water in de muren kan trekken. Maar bij oudere huizen ontbreekt dit wel eens..

En ook bij nieuwe gebouwen kunnen er vochtproblemen ontstaan, bijvoorbeeld wanneer die waterkering slecht geplaatst werd, of beschadigd raakte. Daardoor kan je huis ernstige schade oplopen en ook je gezondheid lijdt hieronder. Opstijgend vocht Leuven wordt dus best snel aangepakt vooraleer het  ademhalingsmoeilijkheden en zelfs allergieën veroorzaakt.

Hoe Aquaproved je kan helpen

Aquaproved roept opstijgend vocht Leuven definitief een halt toe! Bij een gratis diagnose van het vochtprobleem stellen we de oorzaak en de omvang van de schade vast. Elk probleem van vocht in huis is anders en vraagt dus een specifieke aanpak. Met gespecialiseerde meetapparatuur brengen we zowel de zichtbare als de onzichtbare schade in kaart. Zo zijn we zeker over de oorzaak en de omvang van de schade en stellen we je een oplossing op maat voor.

In het geval van opstijgend vocht zullen we de muren injecteren met een vochtwerend middel. Eerst verwijderen we de bepleistering van de beschadigde muur. Daarna boren we om de acht à tien cm gaatjes in de muur waarin we een vochtwerende crème injecteren.

Die crème vult de poriën onderaan de muur. Wanneer het vocht verdampt blijft er een nieuw vochtscherm achter. Eens de muur is uitgedroogd – de droogtijd hangt af van de dikte van de muur – doen we nog een na-controle om zeker te zijn dat de behandeling werkte. Daarna zullen we de muur opnieuw bepleisteren en afwerken. Zo ben jij zonder zorgen verlost van vocht in huis.

Op zoek naar een specialist in het bestrijden van opstijgend vocht Leuven? Wacht niet te lang en neem vandaag nog contact op met Aquaproved voor een professionele en gratis diagnose.

Gratis diagnose vochtprobleem aanvragen

Wij zijn actief in deze regio’s

Antwerpen

Regio Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Regio Aalst – Gent – Sint-Niklaas – Dendermonde – Mechelen

Vlaams-Brabant

Regio Leuven

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

Het ontstaan van vochtproblemen door dagelijkse activiteiten

29 januari 2024
Koken, douchen en zelfs de was binnenshuis drogen, zijn alledaagse handelingen die de luchtvochtigheid in onze leefruimtes aanzienlijk kunnen...
vochtproblemen

Vochtproblemen in nieuwe gebouwen

20 juni 2023
Wanneer je denkt aan vochtproblemen in gebouwen, komt waarschijnlijk het beeld van oude, verwaarloosde structuren in je op. Echter,...
Wanneer kiezen voor muren injecteren

Vochtbestrijding kelder

20 april 2023
Een vochtige kelder is een veelvoorkomend probleem waar veel huiseigenaren mee te maken krijgen. Vochtbestrijding in de kelder is...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.