Opstijgend vocht behandelen

Ongeveer 1 op 5 huizen in Vlaanderen kampt met problemen van opstijgend of optrekkend vocht. Gelukkig kan je opstijgend vocht behandelen. Want vocht is huis brengt schade toe aan je woning én aan je gezondheid.

Opstijgend vocht: oorzaken en gevolgen

Opstijgend of optrekkend vocht wordt ook capillair vocht genoemd. Het is het water dat het metselwerk uit de grondlaag omhoog zuigt. Vocht in de bodem kan niet worden vermeden. Daarom wordt bij de opbouw van de muur steeds een vochtscherm voorzien. Meestal ligt de oorzaak van optrekkend vocht dan ook bij een beschadigd of ontbrekend vochtscherm onderaan de muur.

De schade kan groot zijn: loskomend behang en pleisterwerk, plinten die van de muur komen en ook schimmelvorming zijn tekenen van optrekkend vocht. En die gevolgen zijn schadelijk, zowel voor je huis als voor je gezondheid. Bovendien zullen de vochtige muren de waarde van je woning aanzienlijk doen dalen.

Opstijgend vocht kan eveneens de onderste isolatielaag in de muur aantasten met een hoge energiefactuur als gevolg.

Gelukkig kunnen we bij Aquaproved opstijgend vocht behandelen. Dankzij een unieke methode zullen we je muren injecteren en het opstijgend vocht definitief een halt toeroepen.

Opstijgend vocht behandelen

Vooraleer we het opstijgend vocht behandelen komt Aquaproved bij je langs om de grootte van het probleem in te schatten en de juiste diagnose te stellen. Daarna stellen we je een oplossing op maat voor.

Om het optrekkend vocht aan te pakken zullen we je muren injecteren met een vochtwerende gel die langzaam droogt en zo een vochtscherm in de muur achterlaat.  We leggen je graag uit hoe de behandeling precies wordt uitgevoerd.

Hoe je muren injecteren?

Vooraleer we je muren injecteren met onze vochtwerende gel nemen we eerst alle beschadigd pleisterwerk van de muur. Dat doen we over de hele te behandelen muur, ruim voldoende boven de beschadiging. Zo zorgen we ervoor dat we de hygroscopische zouten die nadien in de muur blijven zitten geen kans meer geven. Ook voor die vorm van zoutschade heeft Aquaproved een definitieve behandeling.

Daarna volgt de werkelijke behandeling. We raden je ten stelligste af om het injecteren van muren zelf uit te voeren. De diepte van de gaten waarin we onze gel aanbrengen, de afstand tussen de gaten, de te gebruiken materialen om gel in te brengen, alles is afhankelijk van de situatie bij jou. Dit werk gebeurt best door vakmensen die na de juiste diagnose ook de juiste behandeling kunnen voorzien.

Bovendien voert Aquaproved voor iedere behandeling een na-controle uit om er zeker van te zijn dat het optrekkend vocht definitief verdwenen is. Let wel, afhankelijk van de dikte van de muur kan het tot bijna een jaar duren vooraleer de gel helemaal is uitgedroogd. Enkel zo bieden wij jou de beste service.

Pas wanneer we zeker zijn dat het opstijgend vocht behandelen helemaal geslaagd is wordt de muur opnieuw van pleisterwerk voorzien.

Meer informatie over het behandelen van opstijgend vocht?

De experten van Aquaproved hebben een jarenlange ervaring in muren injecteren en opstijgend vocht behandelen. Wij werken de klus snel en proper voor je af. Daarbij informeren we je over het voorkomen van vochtproblemen en adviseren we over mogelijke premies voor vochtbestrijding.

Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare partner in het behandelen van opstijgend vocht? Wil je een gratis diagnose en een oplossing op maat? Neem contact met ons op voor een definitieve behandeling van je vochtproblemen.

  • Persoonlijke, doelgerichte aanpak
  • Gratis Diagnose
  • 30 jaar garantie
  • Controle na uitvoering

Onze Werkwijze

“Kies voor Aquaproved, onze behandelingen zijn efficiënt en definitief!”
1.

Diagnose van het
opstijgend vocht

2.

Oplossing
op maat

3.

Behandeling in
Twee Fasen

4.

Controle van de
behandeling

LAATSTE NIEUWS

Subsidies voor behandelen van vochtproblemen

Welke subsidies voor behandelen van vochtproblemen

25 maart 2020
Vochtproblemen in huis? Dan doe je er goed aan om die zo snel mogelijk te laten behandelen. Hoe sneller...
Vochtige buitenmuur behandelen

Hoe vochtige buitenmuur behandelen?

27 februari 2020
Vocht in huis is een probleem waar heel veel woningen mee te maken krijgen. Langs de binnenkant van het...
Vochtige binnenmuur behandelen

Hoe vochtige binnenmuur behandelen?

20 januari 2020
Last van vochtige muren in huis? Je bent niet alleen want heel veel woningen in België krijgen met dit...

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.