Vocht bestrijden in huis

Injecteren van muren

25 juli 2019

In België heeft ongeveer 1 op 5 woningen last van vochtproblemen. Opstijgend vocht komt daarbij het vaakst voor. Maar dat brengt helaas heel wat schade toe aan je woning én aan je gezondheid. Door het injecteren van muren kan je dit probleem voorgoed verhelpen.

Oorzaken van optrekkend vocht

Schade door opstijgend vocht wordt veroorzaakt door water dat door het metselwerk uit de grondlaag omhoog wordt gezogen. Omdat vocht in de bodem natuurlijk niet kan worden vermeden krijgen muren onderaan steeds een vochtscherm. Maar vooral bij oudere huizen ontbreekt dat wel eens. En ook in meer recente gebouwen kan het vochtscherm beschadigd zijn of werd het niet correct aangebracht. En dan kan het water zijn weg naar boven vinden.

De schade die wordt veroorzaakt kan groot zijn. Behang, plinten en pleisterwerk die loskomen van de muren, maar ook schimmelvlekken kunnen wijzen op optrekkend vocht, met ernstige gevolgen voor je huis en voor je gezondheid. Gelukkig is opstijgend vocht definitief te behandelen dankzij het injecteren van muren.

Injecteren van muren om opstijgend vocht te behandelen

Eerst en vooral moet de omvang en oorzaak van het probleem worden ingeschat. Daarom komen we graag bij je langs om de juiste diagnose te stellen. Dan pas starten we met de definitieve behandeling.

Om het probleem van optrekkend vocht aan te pakken injecteren we de muur met een vochtwerende gel We vertellen je graag hoe die behandeling wordt uitgevoerd.

Vooraleer we beginnen met het injecteren van muren verwijderen we alle beschadigd pleisterwerk over heel de te behandelen muur. Dat zorgt ervoor dat er geen hygroscopische zouten in de muur blijven zitten die nadien opnieuw schade kunnen veroorzaken.

Dan komt de definitieve behandeling. We maken om de 8 à 10 cm gaatjes in de muur waarin we onder druk een vochtwerende gel injecteren. Het injecteren van muren doe je best niet zelf want alles moet precies gebeuren op maat van jouw situatie. Die heeft een invloed op je diepte van de gaatjes, de afstand ertussen, het gebruikte materiaal en noem zo maar op. Muren injecteren tegen vocht is vakwerk en gebeurt best door specialisten die na de juiste diagnose ook voor de juiste behandeling kunnen zorgen.

Wanneer het vocht uit de gel verdampt blijft er onderaan in de muur een vochtscherm achter. Daardoor kan het water uit de grondlaag niet langer in de muur omhoog trekken. Maar let op: het kan verschillende maanden duren vooraleer de gel helemaal is uitgedroogd. Wij voeren na iedere behandeling een controle uit. Dan zijn we zeker dat het injecteren van muren helemaal geslaagd is en het optrekkend vocht definitief verdwenen is. Pas dan wordt de muur opnieuw bepleisterd.

Meer informatie over het injecteren van muren?

Aquaproved heeft een ruime ervaring in het injecteren van muren om opstijgend vocht te behandelen. Wij informeren je over het voorkomen van vochtproblemen en adviseren je over alle mogelijke premies voor vochtbestrijding.

Je zoekt een ervaren en betrouwbare partner voor het injecteren van muren? Wij doen een gratis diagnose en zorgen voor een oplossing op maat. Neem contact op met Aquaproved voor de definitieve behandeling van vochtproblemen.

Vraag uw gratis diagnose aan

Contacteer ons vandaag nog en zet de eerste stap naar een grondige oplossing van vochtproblemen.
Vraag hier je gratis diagnose aan.